Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.08.2024 11:05:11
Deli članek:

Šimundža pred večnim derbijem: Včasih je bil le Maribor! Tekma pa ne bo drugačna ne po čustvih, ne po želji, ampak ...

Grega Wernig

V nedeljo spopad vijoličastih in zeleno-belih pod Kalvarijo.

Po prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo so vijoličasti misli kakopak preusmerili v prvi večni derbi sezone, ki se bo v nedeljo ob 17.30 začel v Ljudskem vrtu. Mariborčani dvoboj z največjim rivalom pričakujejo po minimalnem porazu (1:0) z Djurgardnom, ki ohranja upanje za naslednji korak naprej na mednarodnem prizorišču. "Bili smo na želeni ravni in dobro odgovorili zahtevam umetne trave. Seveda nisem oziroma nismo zadovoljni s prejetim zadetkom, prav tako kot z rdečim kartonom, ki bi se mu lahko izogniti. Kriterij sodnika je bil zelo oster, ampak moramo mu verjeti. Pozitivno gledam naprej," se je na četrtkov dvoboj ozrl Ante Šimundža.

Štajerci so prenočili v Stockholmu in naslednje jutro tam trenirali, domov so se vrnili v petkovem zgodnjem večeru. "Dosti boljše je po prespani noči opraviti trening, kot pa se takoj po tekmi odpraviti na pot in nato trenirati. Na tak način so igralci čim manj obremenjeni," je pojasnil strateg Maribora in se dotaknil prihajajočega ligaškega izziva. "Vemo, kaj prinaša derbi. Vemo, da je največja tekma v Sloveniji. Tako mi kot Olimpija smo v evropskem tekmovanju, pričakujemo lahko evropsko preizkušnjo, ali vsaj takšno dojemanje le-te. Kljub temu, da smo v napornem ritmu."

Tokratni derbi je na nek način specifičen, saj obe ekipi v četrtek čaka povratni spopad zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Tekma leta ... "Me veseli, da je tako. Včasih je bil le Maribor v ritmu sobota-sreda-sobota ali nedelja-četrtek nedelja. Res me veseli, da smo letos trije klubi v play-offu. Menim pa, da se s tem nikakor ne smemo zadovoljiti, temveč moramo biti zelo tekmovalni in željni napredovanja. In verjamem, da si vsi trije klubi želimo skupinskega dela. Nedeljska tekma bo ravno iz tega stališča nekoliko drugačna. Ne drugačna po čustvih, ne po želji po zmagi, ampak po tem, da sta obe ekipi enako obremenjeni," je še povedal Ante Šimundža