Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.08.2024 19:31:37
Deli članek:

Po nekaj žvižgih slavje v Fazaneriji, četrta zmaga za tri ure na vrhu lestvice

Loris Cipot

Soboški črno-beli so na uvodni tekmi 6. kroga z 1:0 ugnali Radomlje za četrto zmago v dozdajšnjem delu prvenstva.

V uvodnih minutah je kazalo, da bodo muraši narekovali ritem. Dogajanje so preselili na polovico tekmeca, vendar zgolj za kratek čas. Radomljani so hitro spoznali, da so lahko bolj pogumni. Prvi so tudi zapretili, po poskusu Roka Štormana je dobro posredoval Florijan Raduha, nakar so gostje postali dejavnejši. Več so poskušali, več kombinirali, a brez pravega zaključka, na drugi strani črno-belim igra ni stekla. Privoščili so si preveč napak in bili predvidljivi, gledalci so jim očitali preštevilne podaja nazaj.

Sredi prvega dela je kljub temu zadišalo po domačem vodstvu. Po napaki Roka Ljutića se je v priložnosti nepričakovano znašel Amadej Maroša, iz obrata je meril previsoko, kmalu zatem je po napadu, ki je obetal več, iz razdalje poskusil Gal Kurež. Ampak to je bilo premalo, da bi bili črno-beli privrženci zadovoljni, znova so pogrešali tudi večjo uspešnost v dvobojih in 'drugih žogah'.

V 34. minuti bi se vendarle kmalu veselili. Matic Maruško je v ogenj poslal Gala Kureža, ki je z desne strani prodrl v kazenski prostor in sprožil, a se je izkazal mladi Jakob Kobal. Žogo je odbil, prišla je do Amadeja Maroše, toda gostje so se z veliko mero požrtvovalnosti izognili zaostanku. Prekmurci so menili, da tudi s pomočjo roke, ampak Aleksandar Matković je videl drugače, tudi VAR-soba se ni odzvala. In to je bil vse v prvem polčasu, v katerem prave dinamike ni bilo. Gotovo tudi zaradi zahtevnih razmer na žgočem soncu, toda ne le zaradi tega. Zadnji žvižg koroškega delivca pravice v uvodnih 45 minutah ni bil edini v prekmurskem nogometnem hramu …

Tudi v nadaljevanju dvoboj ni 'eksplodiral'. Mura je poskušala več poskušati, proti radomeljskim vratom so sprožili Amadej Maroša, Gal Kurež in Dario Vizinger, vendar brez želenega učinka. Po dobri uri igre je Amadej Maroša že obšel vratarja, a si je žogo poslal preveč v stran, da bi bil lahko dovolj nevaren. Čeprav niso bili prepričljivi, so Sobočani prevladovali, gostje pa potrpežljivo čakali na primerno priložnost.

Domači navijači z izvedbo svojih ljubljencev še naprej niso bili zadovoljni, žvižgi s tribun niso bili redkost. Ampak črno-beli pritisk se je stopnjeval in v 85. minuti se je Fazanerija vendarle razveselila zasluženega vodstva. Iz najstrožje kazni je bil uspešen Dario Vizinger, potem ko je eden od gostujočih branilcev v svojem kazenskem v gneči igral z roko. Asleksandar Matković tega ni opazil, a je dobil 'vabilo' iz VAR-sobe, da so ogleda posnetek, nakar je pokazal na belo točko.

V izdihljajih dvoboja so Radomljani kakopak vse stavili v napad. Mura je trpela, bila je tudi kakšna panična reakcija, vendar ohranila minimalno prednost za nove točke, s katerimi se je začasno povzpela na vrh lestvice. Za tri ure! Do prepričljive koprske zmage ob Kamniški Bistrici v sobotnem večeru.

Mura – Radomlje 1:0 (0:0)

Murska Sobota – Mestni stadion v Fazaneriji. 1750 gledalcev. Glavni sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem).

Strelec: 1:0 Vizinger (85, enajstmetrovka).

MURA: Raduha, Proleta, Cipot, Sadriu, Pucko, Nuhanović (od 73. Spiridonović), Maruško, Kurež (od 65. Strajnar), Jovićević (od 46. Kurtović), Vizinger (od 88. Zulić), Maroša (od 65. Ščernjavič). Trener: Tonči Žlogar.

RADOMLJE: Kobal, Mamić, Ljutić (od 87. Pogačar), Dobrovoljc, Vukasović, Moses, Gnjatić, Davidović (od 78. Gajzler), Štorman (od 87. Kujabi), Malenšek (od 87. Kompan Breznik) , Vučenović (od 65. Kukovec). Trener: Darjan Slavic.

Rumeni kartoni (3-1): Jovićević (32), Kurtović (58), Pucko (66); Gnjatić (55).

Rdeči kartoni: -