© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2024 16:29:42
Deli članek:

Ooooo Jaka Bijol ... Morda bo tale napev grmel s tribun enega najvidnejših stadionov na svetu

Profimedia

Branilec slovenske izbrane vrste Jaka Bijol si bo leto 2024 zapomnil za vse življenje. Evropsko prvenstvo ga je izstrelilo v nogometno orbito, bržkone bo tudi na klubskem področju stopil korak naprej.

Bijol je bil za večino nogometne Evrope eno najprijetnejših presenečenj letošnjega Eura, domala vsi ga uvrščajo v ožje izbore najbolj vidnih posameznikov tekmovanja. Nogometaš iz Vuzenice, ki ima z Udinesejem veljavno pogodbo do leta 2017, se je znašel v beležkah številnih športnih direktorjev elitnih klubov.

Profimedia


V Italiji visokega Korošca kakopak najbolje poznajo, zato so se, kot po tekočem traku, v vrsto postavili Roma, Lazio, Napoli, Inter in še najbolj vztrajno Bologna, ki bo v tej sezoni igrala v ligi prvakov. V igro se je vključil tudi Pavlinov Nottingham Forest, najnovejši igralec v tej zanimivi igri pa je Oblakov Atletico. Madridčani so svojo obrambno vrsto že okrepili z Robinom Le Normandom, njegov prestop iz San Sebastiana je blizu končni potrditvi, naslednji veliki ulov 'kolčonerosov' pa naj bi bil ravno Bijol.

Po informacijah iz Madrida veljaki Atletica izbirajo med Bijolom, Slovakom Davidom Hanckom (Feyenoord) in Maročanom Nayefom Aguerdom (West Ham).

Med slovenskimi navijači izjemno priljubljeni 25-letni nogometaš, ki ga Transfermarkt ocenjuje na 15 milijonov evrov, je med Eurom dobil svojo navijaško pesem, zdaj utegne dobiti še novega delodajalca. Morda bo odslej 'brcal' na stadionu Wanda Metropolitano.