Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.07.2024 18:38:22
Deli članek:

Oblak na petem mestu največjih zaslužkarjev španske lige, Mbappe šele na tretjem mestu!

Profimedia

Kdo so največji zaslužkarji španske lige v sezoni 2024/25?

Še malo, pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji španskega nogometa. Prva tekma bo na sporedu 15. avgusta, eno največjih vprašanj pa je, kako se bo v Španiji znašel eden najboljših nogometašev ta hip. Kylian Mbappe se je pred začetkom nove sezone iz Pariza preselil k Realu, na veliko presenečenje pa ne bo največji zaslužkar v prihajajoči sezoni La Lige.

Že res, da bo dobil velikanski bonus za podpis pogodbe z Realom, po sami plači pa bo šele na tretjem mestu največjih zaslužkarjev v španskem nogometu.

Pred njim sta dva igralca Barcelone, in sicer Frenkie de Jong, ki bo v prihajajoči sezoni zaslužil 37,5 milijonov evrov, na drugem mestu pa je napadalec Robert Lewandowski (33,5 milijonov evrov).

Mbappe je na tretjem mestu z 31,2 milijona evrov, četrti je še en igralec Reala David Alaba (22,5 milijonov), na petem mestu pa je že slovenski vratar Jan Oblak, ki bo v sezoni 2024/25 v žep pospravil 20,8 milijonov evrov.

Šesti na lestvici je Vinicius Jr., ki zasluži ravno toliko kot slovenski vratar, sedmi je Jude Bellingham z 18,7 milijonov evrov letne plače, osmi Ilkay Gündogan (16,6 milijonov evrov), deveti Federico Valverde (15 milijonov evrov), deseterico pa zaključuje vratar Thibaut Courtois (14,5 milijonov evrov).