© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2024 14:14:20
Deli članek:

Italijani na misiji 'Elšnik'! So končno uspeli prepričati vodstvo Olimpije?

Profimedia

Italijanski drugoligaš v Ljubljano poslal športnega direktorja.

V kadru Olimpije za uvodno tekmo slovenskega državnega prvenstva v Stožicah pričakovano ni bilo kapetana zmajev Timija Maxa Elšnika. Šestindvajsetletni Zlatoličan si je po Euru prislužil nekaj dodatnih dni počitka, na treninge v prestolnici se je tako vrnili šele na začetku tega tedna. Tudi sicer pa bi bila verjetnost Elšnikovega nastopa na sinočnji uverturi majhna.

Prvi operativec kluba Igor Barišić je že v začetku junija napovedal, da slovenski reprezentant med poletnim prestopnim rokom zapušča zmajevo gnezdo. Nad neposredno izjavo je bil kasneje iskreno presenečen tudi Elšnik, a dejstvo je, da se o njegovi vrnitvi na tuje zelenice namiguje že dolgo. Zelo dolgo.

Na radarju Acuna Ilicalija
Sijajne partije na evropskem prvenstvu bi morale njegov preskok na višjo raven nogometa dokončno zapečatiti, a prave ponudbe, ki bi zadovoljila tako njegova pričakovanja kot pričakovanja vodstva Olimpije, zaenkrat v Ljubljano še ni bilo.

Ime ljubljanskega kapetana se je sicer ta teden znova pojavilo v angleških medijih. Za Elšnika bi bila vrnitev na Otok brez dvoma mamljiva, v preteklosti je namreč že nosil drese Derby Countyja, Swindona, Mansfielda in Northamptona.

Zdaj naj bi bil zanimiv Oxford Unitedu, a je angleški drugoligaš ob zahtevah Olimpije hitro odnehal, precej bolj prepričljiv pa bi utegnil biti Hull City. Lastnik nekdanjega kluba Roberta Korena je Acun Ilicali, novi poslovni partner Maribora.

Direktorja obiskala Ljubljano
Že nekaj časa pa zanimanje za Zlatoličana kažejo tudi klubi iz sosednje Italije. Med temi je trenutno najbolj zainteresirana Pisa, za katero igra še en slovenski reprezentant Jan Mlakar, po novem pa tudi mladi slovenski vezist Žan Jevšenak. Čeprav naj bi bile prve ponudbe Italijanov zavrnjene, so v Pisi očitno pripravljeni vztrajati.

Po poročanju italijanskih medijev sta na dan uvodne prvenstvene tekme slovensko prestolnico obiskala Giovanni Corrado in Davide Vaira, športna direktorja italijanskega drugoligaša. S ciljem, da zapečatita prestop ljubljanskega kapetana.

Odškodnina, ki so jo pripravljeni plačati Italijani, naj bi se gibala okrog 1,5 milijona evrov, Elšnik pa bi podpisal triletno pogodbo. Corrado in Vaira sta si na tribunah Stožic ogledala tudi tekmo prvega kroga Prve lige Telemach med Olimpijo in Primorjem.