© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2024 15:37:05
Deli članek:

Šimundža brez ovinkarjenja: Maribor potrebuje okrepitve! Prvo našli v vrstah Panathinaikosa?

Grega Wernig

Nogometaše Maribora v nedeljo čaka prva tekma v novi sezoni državnega prvenstva, še vedno pa odmeva boleč izpad v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Prihaja pomoč iz Panathinaikosa?

Da potrebuje okrepitve, je Ante Šimundža oznanil takoj po tekmi z Botevom, nato je vse skupaj ponovil še dan kasneje na novinarski konferenci pred obračunom z Domžalami. Pri tem je poudaril, da te besede ne letijo zgolj na športnega direktorja kluba Marka Šulerja, temveč tudi na nove vlagatelje.

Nismo vajeni, da bi trener vijoličastih tako mirno, skorajda vdano v usodo, nizal argumente, zaradi katerih je po njegovem mnenju njegova ekipa klonila že na prvi evropski oviri. Da ta ekipa nima izkušenj, je razlagal mariborski trener, in da je ravno njihovo pomanjkanje pripeljalo do tega, da so na dveh tekmah z Bolgari prejeli kar štiri zadetke. Pri čemer so jim tudi na povratni tekmi enega podarili, potem ko so storili točno tisto, kar so pred tekmo kot mantro ponavljali, da si ne bodo dovolili – izgubiti žogo na svojih 35 metrih od gola. Nekaj izredno glasnih sporočil je v javnost po obračunu spravil Šimundža. Najglasnejše je bilo zagotovo to, da potrebuje okrepitve, če želi Maribor tekmovati na dveh frontah.

Agent Anteja Šimundže
Kot nam je uspelo izvedeti, Mariborčani iščejo novo okrepitev na več različnih položajih, tudi na položaju defenzivnega vezista, kjer bi lahko vrzel, ki je nastala s poškodbo Blaža Vrhovca, zapolnili z nogometašem Panathinaikosa. Kluba, s katerim bi se Maribor pomeril v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa, če bi uspešno preskočil prvo oviro, imenovano Botev.

Vijoličasti se zanimajo za 25-letnega občasnega albanskega reprezentanta Enisa Cokaja, ki je drugo polovico pretekle sezone odigral v dresu hrvaškega Osijeka. Cokaj, čigar izbranka je sicer Hrvatica, je na začetku svoje kariere igral na Hrvaškem za Lokomotivo, od tam pa v zameno za milijon evrov odšel v Panathinaikos, a si ni uspel izboriti resnejše minutaže. Zdaj išče nov klub, ki bi mu omogočal redno igranje.
Cokaj bi bil v Maribor zgolj posojen, saj ga pogodba z grškim velikanom veže vse tja do poletja 2026. Veliko vlogo pri morebitnem prihodu Cokaja naj bi odigral tudi njegov agent, Adrian Aliaj, ki je tudi agent Anteja Šimundže …