© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.07.2024 14:17:43
Deli članek:

Pred prvo prvenstveno tekmo Šimundža s težavami in zelo glasnim opozorilom

Grega Wernig

Mariborčani se bodo danes ob 17.30 na prvi prvenstveni tekmi pomerili z Domžalami.

Zgolj tri dni po bolečem izpadu iz kvalifikacij za ligo Europa bodo Mariborčani znova zaigrali v Ljudskem vrtu, tokrat v tekmovanju, ki so ga označili za prednostno. Govorimo seveda o slovenskem državnem prvenstvu, kjer vijoličaste v uvodnem krogu čaka domač obračun s precej spremenjenimi Domžalami. »Spremljali smo njihove pripravljalne tekme. Že pred tednom dni smo imeli pripravljeno analizo, pokazali jo bomo igralcem. Eno so pripravljalne tekme, drugo prvenstvene. Ni novost, da Domžale zarotirajo veliko igralcev, in na to smo se pripravili,« je v napovedniku tekme povedal trener Maribora Ante Šimundža.

Poudaril je, da igranju v Evropi navkljub v primerjavi s tekmo z Botevom ne bo veliko menjal. »Večkrat sem že poudaril, da ne bom delal rotacij zgolj zaradi rotacije same, da bi koga zadovoljil. Delam rotacije, ko je ta potrebna, ker ima kdo kartone, je poškodovan ali pa je utrujen. Po dveh tekmah, ki sta si sledili v ritmu četrtek–četrtek, je prezgodaj za rotacijo. Če bi to bila četrta, peta tekma v nizu, potem da. Tako pa ni potrebe,« je razložil Šimundža.

Najverjetneje ne bo mogel računati na Josipa Iličića, manjkal bo tudi Hilal Soudani. »Jojo ima težave s kolenom, bomo videli, kako se bo koleno odzvalo. Vidmar ima težave z ramenom, tudi pri njem bomo počakali, kako bo,« je povedal mariborski strateg, ki se zaveda pomembnosti dobrega začetka nove prvenstvene sezone. V zadnjih dveh je Maribor startal obupno in si hitro priigral prevelik zaostanek, ki ga ni uspel ujeti vse do konca. »Zelo veliko opozorilo! Inteligentni ljudje se učijo na napakah drugih, marsikdo pa se ničesar ne nauči niti iz lastnih. Govorim na splošno. Razmišljati moramo v tej smeri. Je pa res, da vsak človek, vsaka ekipa, mora skozi nekatere stvari. V kadru je kar nekaj igralcev, ki so bili lani in predlani tukaj ter imajo s tem več izkušenj. Vedo, za kaj gre, ker so bili opozorjeni, da je treba to odpraviti in biti na najvišji možni ravni,« je povedal Šimundža.