dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

rb
rb
1 07.06.2024 09:27:51

Našel je rešitev, Tio Cipot se bo lotil novega izziva! Igral bo le streljaj od Fazanerije …

Profimedia
Mladi slovenski reprezentant v iskanju tekmovalnega ritma.

Minilo je 14 mesecev od tekme, ki bi lahko italijansko kariero Tia Cipota usmerila povsem drugače. Spezia je gostovala v Firencah, kjer se je s Fiorentino razšla z izidom 1:1, kar je bilo precejšnje presenečenje, toda gostje so imeli v sodniškem dodatku sijajno priložnost za ves izkupiček. Eldor Shomurodov in otrok Mure sta v protinapadu sama krenila proti vratarju in zdelo se je, da nič ne more preprečiti gostujoče zmage. Žogo je imel v posesti uzbekistanski napadalec, ki pa je bil v odločilnem trenutku zelo sebičen. Namesto da bi podal slovenskemu upu, ki je imel pogled v prazno mrežo, se je odločil za samostojni zaključek in nastreljal vratarja.

Tia Cipota je s tem prikrajšal za odmeven prvenec, ki bi gotovo zelo pozitivno vplival nanj; dobil bi dodaten zagon, njegov status v klubu in pri navijačih bi se izboljšal. Povrhu je Spezia bržčas ostala brez dveh točk, ki sta ji zmanjkali, da bi si zagotovila obstanek v serie A, v pravkar končani sezoni je trepetala tudi v drugem kakovostnem razredu tekmovanja pri zahodnih sosedih. Prekmurec je dobival zgolj drobtinice. Zbral je devet nastopov in bil zgolj enkrat član začetne enajsterice.
S tem kakopak ne more biti zadovoljen in v iskanju tekmovalnega ritma ne skriva želje po odhodu. Med zimskim premorom se je precej omenjala možnost, da bi se utegnil vrniti v Fazanerijo, v igri naj bi bil tudi Maribor, toda klubskih barv naposled ni spremenil. Zdaj pa jih skoraj zagotovo bo, toda 21-letni Sobočan se ne bo vrnil na sončno stran Alp. Uradne potrditve še ni, a po naših informacijah po igralne minute odhaja v soseščino. Natančneje v Gradec, kjer si bo nadel dres novega avstrijskega prvoligaša. V svoje vrste ga je privabil GAK, kjer bo imel status posojenega igralca italijanskega drugoligaša brez možnosti odkupa.

Značke: tio-cipot, spezia, gak

Članki iz rubrike