ludivine-daoudi-rn Svet24.si

Kandidatko skrajne desnice ujeli z nacistično ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

rb
rb
1 06.06.2024 13:16:52

Kako blizu Bonifike so Malezijci? Ne glede na to pa odhaja (vsaj) 10 igralcev ...

alesfevzer.com
Vse kaže, da bo Ante Guberac ostal alfa in omega Kopra.

Že nekaj časa ni skrivnost, da bi Koper lahko postal naslednji slovenski klub z vlagateljem iz tujine. Prav tako ni skrivnost, da bi se utegnila Bonifika v prihodnje napajati z malezijskim kapitalom, za katerega bi poskrbel Tony Tiong, ki je že dejaven v Italiji, kjer je pred dobrima dvema letoma prevzel Ancono, ki nastopa v serie C. Bogati poslovnež je nečak malezijskega milijarderja Tionga Hiewa Kinga, za katerega je Forbes leta 2018 ocenil, da ima pod palcem 1,1 milijarde ameriških dolarjev, kar ga je takrat uvrščalo na 1999. mesto lestvice najbogatejših zemljanov.

V preteklem obdobju je bilo opravljenih že kar nekaj sestankov, vendar se zgodba še ni razpletla, svežih informacij za zdaj ni. "Ne dogaja se nič posebnega. Kot sem že dejal, je žogica na njihovi strani, vendar molčijo. Ne oglašajo se. S pogoji so podrobno seznanjeni, vse je jasno. Vedo, kaj morajo storiti, če želijo prevzeti klub. Stvar je enostavna. Če res imajo denar, bi vse skupaj lahko speljali z lahkoto. Prav tako je pomembno, da klub nima dolgov in nikakršnega sodnega spora. Ni ga niti z Boškom Županovićem, povlekel je tožbo. Izpolnjevati bi morali le tekoče stroške, težko se je nadejati čemu boljšemu," je dejal Ante Guberac.

Potemtakem je bolj ali manj jasno, da bo naš sogovornik tudi v novo sezono vstopil kot prvi mož kanarčkov. "Začetek priprav je pred vrati. Mi delamo vse, kot da se ne bo zgodilo nič. Ne smemo ostati nepripravljeni," je pristavil uspešen gradbinec.

Oliver Bogatinov bo svoje varovance na prvem treningu zbral že v ponedeljek, zasedba bo v primerjavi s preteklo sezono kar precej spremenjena. "Odšlo bo veliko igralcev. Vsaj deset. Imena bodo znana kmalu, ko bodo zaključeni vsi pogovori. Rešujemo zadeve. Nekateri fantje še imajo pogodbo, potrebno je poiskati kompromise," razkriva predsednik prvoligaša iz Slovenske Istre. V številko 10 niso vključeni igralci, ki bi lahko odšli v zameno za odškodnino. Največ zanimanja je za Wisdoma Suleja, Luko Vešnerja Tičiča, Ahmeda Ankraha, Timotheja Nkado. "Drži, nekaj se dogaja v tej smeri, a za zdaj še nič dovolj oprijemljivega. Pod pol milijona ne prodajamo, to je dejstvo. Slabi lahko odidejo za 300 tisočakov, za dobre zahtevamo vsaj 500 tisoč evrov," se je nasmejal Ante Guberac, vendar nasmeh ne pomeni, da to ni res …

Članki iz rubrike