dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko-horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

nu, sta
nu, sta
1 06.06.2024 20:54:02

Iz Stožic se je pokadilo! Pri Olimpiji obelodanili ime trenerja za naslednjo sezono! Presenečeni?

alesfevzer.com
Kot napovedano je novi trener zmajev postal nekdanji član madridskega Reala Victor Sanchez del Amo.

Zakaj so tako dolgo čakali z objavo novice, ki to več ni bila, pri Olimpiji sicer vedo le sami, na tem mestu smo vam z imenom novega trenerja Olimpije postregli že predvčerajšnjim. Kakorkoli, zdaj je uradno ...

V končnici sezone 2023/24, ko so nogometaši Olimpije nazadnje končali na tretjem mestu državnega prvenstva in se uvrstili v kvalifikacije za konferenčno ligo, je ljubljanski klub sprva še vodil Zoran Zeljković. A so se z njim v ljubljanskem kolektivu razšli v začetku maja, začasno pa ga je na zadnjih dveh tekmah zamenjal športni direktor Goran Boromisa.

Zdaj so pri Olimpiji potrdili, da je člansko moštvo za sezono 2024/25 prevzel Sanchez del Amo.

Ta je kot igralec za prvo ekipo madridskega kluba zbral 80 nastopov, osvojil je ligo prvakov, ligaški in pokalni naslov. V ligi prvakov, ki jo je z Realom osvojil leta 1998, ima 45 nastopov in pet zadetkov. Prav tako leta 1998 se je z mlado reprezentanco Španije veselil naslova na EP do 21 let, za člansko izbrano vrsto je nato zabeležil osem nastopov, so novega stratega opisali pri ljubljanskem klubu.

Pozneje pa je igral še za Deportivo iz La Corune, kjer je v sedmih letih zbral 277 nastopov, kot igralec je nastopal še za španska Racing in Elche ter grški Panathinaikos.

Trenersko pot je zdaj 48-letnik začel leta 2010. Sprva kot pomočnik pri Getafeju, Sevilli in Olympiakosu, pozneje pa je kot glavni trener vodil Deportivo iz La Corune, Real Betis, Malago, za dve tekmi tudi Olympiakos. Nazadnje je bil svetovalec mladinskih reprezentanc Španije.

Kot so še sporočili pri Olimpiji, bodo priprave na novo sezono začeli 17. junija, osvežen strokovni štab pa bodo predstavili do uvodnega treninga.

Članki iz rubrike