magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
14 06.06.2024 20:35:15

Huh, kakšno presenečenje pri slovenskih tekmecih! Odpadla zvezdnika, pa je šlo 200 milijonov ...

Profimedia
Na seznamu angleške nogometne reprezentance, tekmice Slovenije na bližnjem evropskem prvenstvu, ni dveh uveljavljenih zvezdnikov. Selektor Gareth Southgate je danes s širšega seznama črtal še Harryja Maguira in Jacka Grealisha, ne bo pa niti Jamesa Maddisona.

"Zelo me je prizadelo, ker me ne bo na EP v dresu Anglije," je Maguire sporočil na družbenih omrežjih. Branilec Manchester Uniteda je dodal, da si je prizadeval priti v pravo formo po poškodbi mečne mišice, a mu to ni uspelo.

Na seznamu pa ne bo niti Grealisha; člana Manchester Cityja je selektor prav tako črtal s seznama potnikov za EP in je verjetno najbolj znano in uveljavljeno ime med tistimi na širšem seznamu, a brez nastopa na Euru. Pa je šlo več kot 200 milijonov, kolikor sta velikana iz Manchestra odštela za Grealisha in Maguireja, če seštejemo odškodnini, ki sta sedli na računa Aston Ville in Leicestra. 

Danes je selektor Anglije novico o tem, da ne bo ostal v ekipi, kot prvemu sporočil še članu Tottenhama Jamesu Maddisonu. Ta je sicer igral proti Bosni in Hercegovini na prijateljski tekmi, a ni prepričal Southgata, da bi ga vzel v Nemčijo. Popoldne pa je selektor to sporočil še Maguiru in Grealishu.

Kot je poročal britanski Sky, je Southgate pojasnil, da je za tistimi, ki so ostali brez nastopa, "težak dan", a so odločitev sprejeli dostojanstveno. Dodal je, da so s pomočniki velikokrat prečesali seznam in da mu je žal, ker se je moral odpovedati zvezdnikoma, kot sta Maguire in Grealish, vendar so imeli nekateri drugi igralci preprosto boljše sezone.

Na prvotnem seznamu je imel selektor Anglije sicer 33 igralcev. Poleg te bolj izstopajoče trojice so brez EP ostali še Jarrad Branthwaite, Curtis Jones, vratar James Trafford in Jarell Quansah.


Tako je zdaj znana postava Anglije za EP, čeprav pri krovni zvezi FA tega sprva še niso načrtovali za danes. Vendar so jih objave nekaterih igralcev, ki so ostali brez EP, prisile v razkritje končnega seznama, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V postavi pa tako ostaja tudi Luke Shaw, čeprav ni igral že od februarja, nekoliko presenetljivo pa tudi član Crystal Palaca Adam Wharton.

Anglija bo zadnjo testno tekmo pred Eurom igrala v petek proti Islandiji na Wembleyju.

Na EP je Anglija v skupini C s Slovenijo, Srbijo in Dansko, s Slovenci bodo Angleži igrali 25. junija v Kölnu.

* Postava Anglije za EP:
- vratarji: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal);
- branilci: Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City);
- vezisti: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace);
- napadalci: Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern Munich), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike