Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

nu
nu
0 25.05.2024 09:40:31

Sodniki priznali hudo napako pred Dončićevo trojko! Toliko pošten je treba biti - glejte to! (video)

Profimedia
Luka Dončić je veliki junak, Dallas vodi 2:0, toda ...

Vse to so dejstva, vse to bo ostalo, vse to si je Slovenec s fantatično zadeto trojko za zmago Dallasa v Minneapolisu več kot zaslužil. Toda domače moštvo je bilo upravičeno jezno na akcijo, po kateri bi lahko bilo vse drugače. Oziroma, kot pravijo oni, bi moralo biti. In treba je priznati, da jim to, da so bili močno oškodovani, uradno priznavajo tudi sodniki - tako to pač je v Ameriki, kjer besedo za pojasnjevanje svojih odločitev in napak dobijo tudi oni. 

Delivci pravice so v predzadnji akciji Minnesote ob odboju žoge z igrišča dosodili, da ta iz avta še naprej pripada Volkovom. Trener Dallasa Jason Kidd je odločitev hitro izzval, sodniki so si pogledali posnetek in dejansko videli, da se je žoge zadnji dotaknil igralec Minnesote Jaden McDaniels - in jo prisodili Dallasu. Toda pri tem so videli tudi, da je omenjeni košarkar žogo z igrišča izbil zato, ker je nad njim zelo očiten prekršek storil Kyrie Irgving.

Ob vodstvu Minnesotte za 2 bi morali McDanielsa poslati na črto za proste mete, kjer bi lahko prednost povišal na 4, vse to 47 sekund pred koncem. Namesto tega pa je ostalo pri +2, kajti pravila velevajo, da pri izzivu lahko gledajo le tisto, kar je bilo izzvano. Hkrati pa iste akcije ne sme izzvati še nasprotni trener. In vse to so sodniki v svoji izjavi po tekmi odkrito priznali. "Spregledali smo, da je Irving nasprotnika udaril po roki in je šlo za očiten prekršek. Posnetek je to pokazal, a odločitve nismo mogli spremeniti," so sporočili.   

Vse skupaj si lahko pogledate v video posnetku spodaj. 

Članki iz rubrike