Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

ku
ku
0 25.05.2024 07:21:20

Epsko! Noro! Popolnoma... V slogu Dončića! Luka je v studiu povedal vse! O poškodbi, Gobertu, trojki, ekipi, zmagi... (video)

Profimedia
Junak večera ob drugi zmagi nad Minnesoto je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je ob trojnem dvojčku Dallasu tudi zagotovil zmago tri sekunde pred koncem.

Košarkarji Dallas Mavericks so v drugi tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NBA s 109:108 premagali Minnesoto Timberwolves. Mavs so slavili še drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0.
Dončić je tri sekunde pred koncem dvoboja ob zaostanku teksaške ekipe s 106:108 preko Rudy Goberta zadel odločilni met za tri točke in Dallasu prinesel še drugo gostujočo zmago v tretjem krogu končnice oz. konferenčnem finalu na zahodu.bToda Dončić ni blestel le ob koncu tokratnega dvoboja. Slovenski as je vpisal nov trojni dvojček z 32 točkami, 13 podajami in desetimi skoki. Za Dončića je to peti letošnji trojni dvojček v končnici, sicer pa skupno osmi na 42 tekmah končnice NBA.
Po tekmi se je pridružil studiu lige NBA, kjer so sedela največja imena. In nasmejani Luka je rade volje odgovarjal na vprašanja ob tem, da so ga imenovali za najboljšega igralca lige v tem trenutku. 

"Dobro sem, fizično sem dobro. Igral bom, ne glede na vse!" je odvrnil Luka na vprašanje o njegovi poškodbi. Potem je Luka pojasnil, kako je dosegel zmagovito trojko. Dejal je, da je bil malce presenečen, da ga je čuval Rudy Gobert, ampak bilo mu je vseeno. "Nismo imeli načrta, kako zaključiti ta napad. Čakali smo, kaj se bo ponudilo. Imel sem nekaj prostora in potem sem vrgel. Tudi Kyrie je bil tam in mi je rekel, da bo tu, če ga bom rabil. Nismo bili dogovorjeni, da vržem jaz...!"

Značke: dallas, luka-dončić

Članki iz rubrike