Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

ku
ku
12 25.05.2024 09:10:45

Aha! Oglasil se je Gobert, s katerim je Dončić plesal tango in dosegel odločilno trojko (video)

Luka Dončić
Profimedia
Mavsi so s 109:108 še drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage premagali Minnesoto. Junak večera je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je ob trojnem dvojčku Dallasu tudi zagotovil zmago tri sekunde pred koncem.

Svet je obnorela odločilna Dončićeva trojka. Na družbenih omrežjih gori in milijoni ljudi delijo posnetek tega odločilnega koša Ljubljančana. Dončić je tri sekunde pred koncem dvoboja ob zaostanku teksaške ekipe s 106:108 preko Rudy Goberta, obrambnega igralca leta, zadel odločilni met za tri točke.

Vso hvalijo neverjetnega Luko in nekateri govorijo seveda samo v superlativih - od tega, da je najboljši igralec lige NBA do tega, da bo najboljši Evropejec, ki je kdajkoli igral v ligi NBA. 

Po tekmi pa se je oglasil tudi malce osramočeni Francoz Rudy Gobert, eden najboljših obrambnih igralcev na svetu, ki ga je Luka ob zadnje metu lepo zavrtel.  "Oba sva tekmovalca, včasih se pogovarjava, a vedno zelo spoštljivo," je Gobert izjavil po srečanju na novinarski konferenci. Potem je prevzel odgovornost za poraz nase: »V zadnjih sekundah sem razočaral svojo ekipo. Moji soigralci so verjeli vame, da mu preprečim koš, in dosegel je še eno noro trojko, kar mu na splošno uspeva zelo dobro. To je bila moja odgovornost, v takšni situaciji moram biti boljši," je zaključil Gobert in odšel. 

Da, ko je Luka motiviran, ko igra svojo igro, je preprosto neustavljiv. 




Značke: dallas, lula-dončić

Članki iz rubrike