Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 03.06.2023 08:54:52

Danes finale lige prvakinj, v boju za evropsko krono pa tudi Slovenka, 22-letna Žalčanka

Profimedia
Danes ob 16. uri bo v nizozemskem Eindhovnu na razprodanem stadionu kluba PSV na sporedu finale nogometne lige prvakinj. Za naslov evropskih klubskih prvakinj se bodo pomerile nogometašice španske Barcelone in nemškega Wolfsburga, katerega dres nosi tudi slovenska reprezentantka Sara Agrež. Ta bo kot prva Slovenka igrala v finalu lige prvakinj.

Nizozemska bo prvič gostila finale lige prvakinj, stadion v Eindhovnu, ki sprejme okoli 35.000 ljudi, pa je do zadnjega kotička razprodan.

"Občutki so dobri, v ekipi vlada mirnost. Se pa čuti osredotočenost. Treningi so kratki, učinkoviti, poudarek na taktiki. Menim, da smo dobro analizirale Barcelono in da smo dobro pripravljene na tekmo sezone. Želim si zmage, želim si glasnih navijačev, želim si timskega duha, s katerim želimo pokazati, da si to zmago zaslužimo," je pred finalom dejala Agrež, 22-letna reprezentančna branilka, ki je lani okrepila Wolfsburg.

V pogovoru za Ekipo SN je slovenska reprezentantka, ki prihaja iz Žalca, poudarila, da se lahko "v eni tekmi zgodi vse. Tudi naš trener je rekel, da so na papirju one favoritinje, ker imajo v zadnjih letih tak niz v ligi prvakinj. Doslej smo z Barcelono vedno igrale v izločilnih bojih, torej dve tekmi, zdaj pa bomo samo eno, in to na nevtralnem igrišču, kjer bo več naših navijačev, tako da bo še kako zanimivo."

Sara Agrež za slovenski športni dnevnik med drugim tudi o svoji vlogi v nemškem klubu. Danes v večjem obsegu, prvič tudi s sobotno prilogo, na voljo pri prodajalcih časopisov in v spletni Trafiki24.

agrez 2 profi
Profimedia


Nemški predstavnik bo sicer lovil tretji naslov v tem tekmovanju, do zdaj je slavil v letih 2013 in 2014, šestič pa igra v finalu. Barcelona se bo borila za drugi naslov, v finale pa se je uvrstila četrtič oziroma tretjič zapored. Edini naslov so Katalonke osvojile pred dvema letoma. Rekorderke so nogometašice Lyona, ki so slavile osemkrat.

V letošnjem skupinskem delu lige prvakinj so sicer zaigrale še tri naše reprezentantke. Mateja Zver pri St. Pöltenu ter Nina Kajzba in Zara Kramžar pri Romi. V kvalifikacijah so igrale tudi nogometašice Pomurja.

Članki iz rubrike