Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 14.03.2023 10:52:19

Je to Superman?! Ne, to je SuperJan! Oblak z neverjetno obrambo navdušil svet! (video)

Jan Oblak je spet opozoril nase.

Nogometaši Atletica iz Madrida so na zadnji tekmi 25. kroga španske lige v gosteh premagali Girono z 1:0. Potem ko sta ekipi imeli žogo skoraj enako časa v svoji posesti, v okvir gola pa obe merili po štirikrat, je Atletico, pri katerem je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak branil celo tekmo, enega od teh izkoristil. To pa šele v sodniškem dodatku tekme, ko je zadel Alvaro Morata. Zanj je bil to 10. gol v sezoni, med strelci sicer vodi Barcelonin Robert Lewandowski s 15 goli.

Da je Atletico prišel do zmage, ima spet ogromno zaslug tudi kapetan slovenske reprezentance, saj se je izkazal z neverjetno obrambo v 69. minuti tekme in še enkrat več dokazal, da gre za enega najboljših vratarjev na svetu.

Tretjeuvrščeni Atletico ima zdaj 17 točk zaostanka za vodilno Barcelono, ki je v nedeljo z 1:0 zmagala v Bilbau pri Athleticu, in osem za mestnim tekmecem Realom, ki je v soboto s 3:1 odpravil Espanyol.

Real Sociedad, ki je na četrtem mestu in ima tri točke manj od Atletica, je v nedeljo igral 1:1 v gosteh z Mallorco. Takšen izid pa je bil tudi na tekmi šestouvrščenega Villarreala in petouvrščenega Betisa iz Seville.

Značke: jan-oblak, atletico

Članki iz rubrike