požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 11.09.2022 15:56:39

Oglasil se je sodnik Jure Praprotnik, ki jo je skupil na tekmi lige Europa: Zadeva je bila resna!

vszi
Poročali smo o tem, da je slovenskega sodnika Jureta Praprotnika na tekmi med Omonio in Šerifom v ligi Europa v glavo zadela plastenka polna vode, zdaj pa se je oglasil tudi glavni akter zgodbe, ki je kolegom iz tiksane izdaje Ekipe SN pojasnil, kaj se je pravzaprav dogajalo.

Dvoboje prvega kroga skupinskega dela lige Europa je zaznamoval tudi incident na srečanju Omonie in Šerifa. Ciprsko-moldavski obračun v skupini E se je končal z gladko zmago gostov, ki so slavili s 3:0, po srečanju pa je še vedno v središču pozornosti neljub dogodek v 55. minuti, ko so gostje po uspešno izvedeni enajstmetrovki povedli z 0:2.

Kmalu po zadetku so domači navijači na igrišče zmetali kopico stvari, med katerimi je bila tudi plastenka z vodo, ki je priletela v Jureta Praprotnika (opravljal je vlogo prvega pomočnika glavnega delivca pravice Radeta Obrenovića). Po incidentu je bil dvoboj za nekaj časa prekinjen, dan po dogodku pa smo poklicali glavnega akterja zgodbe, ki je povedal, kaj se je pravzaprav dogajalo na vselej vročem stadionu v Nikoziji.


"Po doseženem zadetku so gostujoči igralci, med katerimi je prednjačil strelec gola, izzivali navijače domače ekipe. Poskušal sem delovati preventivno in jih čim prej usmeriti proti sredini igrišča, v tem času pa so navijači na igrišče začeli metati različne predmete, od vžigalnikov do plastenk. Te stvari zagotovo niso bile namenjene meni – če bi me ciljali, me verjetno ne bi zadeli, tako pa mi je plastenka, polna vode, priletela v tilnik," se je k prizoru, ki nikakor ne sodi na športna tekmovališča, vrnil Jure Praprotnik in v isti sapi nadaljeval: "Z glavnim sodnikom Radetom Obrenovićem, ki je v celotni zadevi kljub mladosti deloval izjemno zrelo in odgovorno, smo zadevo vzeli resno, prekinili tekmo in se napotili v slačilnico, da se mirno pogovorimo o nadaljnjih ukrepih. Od organizatorjev srečanja smo po interni uskladitvi zahtevali, naj po ozvočenju objavijo, da bo ob morebitni ponovitvi incidenta dvoboj prekinjen, zahtevali pa smo tudi, da poostrijo varnost za mojim hrbtom. Pogovorili smo se še s kapetanoma ekip, jima povedali, kaj sledi v primeru ponovitve ogroženosti igralcev ali uradnih oseb, in ju pozvali, naj kot kapetana pripomoreta k temu, da se bo tekma končala v športnem duhu, kar je eno izmed temeljnih načel Uefe. Slednje sta tudi storila. Srečanje je nato minilo precej mirno, k temu pa je malo pripomogel tudi rezultat."

Veliko pomembnejše od tega, kar se je zgodilo, je seveda zdravje, Jure Praprotnik pa nam je z umirjenim glasom zatrdil, da je z njim na srečo vse v redu. "Zadeli so me v tilnik, vendar na srečo nimam resnejših posledic; imam zgolj blažjo udarnino in liso na vratu, tako da sem tekmo lahko brez težav nadaljeval. Ne glede na to pa je bila naša varnost v določeni meri ogrožena, zato smo morali ukrepati, s tem pa smo pokazali, da je zadeva resna."

Kaj takega se mu je zgodilo prvič v karieri, ki traja že skoraj dve desetletji. "Res je, v karieri sem doživel že marsikaj, ogromno sem prepotoval, a se mi na najvišji ravni ni zgodilo še nič takega. Na žalost se to še vedno dogaja in je zelo slabo za celotno podobo nogometa, ki ima sicer predvsem ogromno pozitivnih vidikov. Dogodek me čustveno ni preveč pretresel, niti me ni fizično ali psihično onemogočil pri delu, zato sem bil seveda tudi pripravljen nadaljevati, vseeno pa ga nikakor ne gre podcenjevati. Na srečo je šlo tokrat brez zdravstvenih posledic, kar je ključno," je zaključil 37-letni Ljubljančan, ki ga bomo tako videli opravljati svoje delo v nedeljskem dvoboju Mure in Kopra, kjer bo spet asistiral Radetu Obrenoviću, vloga drugega pomočnika pa bo tudi tokrat namenjena Gregu Kordežu.

Članki iz rubrike