Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.09.2022 12:33:16
Deli članek:

Kaj se je zgodilo z Olimpijo v drugem polčasu?! Trener Celja razkril največjo ranljivost zmajev!

Luka Vovk

Olimpija je v zadnjih treh krogih prejela sedem zadetkov.

V Celju je vse kazalo na deveto zaporedno zmago Olimpije. Gostje so bili v prvem polčasu derbija boljši nasprotnik, z dvema zadetkoma Maria Kvesića so zasluženo prišli do lepe prednosti, nato pa se je v drugem polčasu zgodil ljubljanski mrk, kakršnega v domačem prvenstvu v tej sezoni še ni bilo.

Zmaji so bili od prve minute nadaljevanja stisnjeni na svojo polovico, napak v igri je bilo ogromno, celjski napad pa je na čelu z vse težje zaustavljivim Charlesom Ikwuemesijem začel izkoriščati vrzeli v obrambi. Za prižiganje alarmov je v zmajevem gnezdu vsekakor prezgodaj; Olimpija z osmimi zmagami še vedno prepričljivo zaseda vrh prvenstvene lestvice, a hkrati v oči bode dejstvo, da je ljubljanska obramba v zadnjih treh krogih prejela kar sedem zadetkov. Pred tem je bila nepremegana.

O tem, kaj se zgodilo v drugem polčasu sobotne tekme v Celju je spregovoril tudi strateg grofov Roman Pilipčuk. "Med odmorom v garderobi ni bilo nobene panike, vsi smo se dobro zavedali, da se lahko vrnemo v igro in uprizorimo popoln preobrat. Že v prvem polčasu smo imeli precej priložnosti, da bi zadeli, zato nismo bili v skrbeh za drugo polovico igre. Točno smo se dogovorili, kako se bomo lotili Olimpije tako v napadu kot v obrambi. Zadnjo linijo smo postavili višje in s tem zmanjšali prazen prostor na sredini igrišča. Na ta način smo Ljubljančane prisilili, da so storili veliko napak. Vedeli smo, da je Olimpija takoj po izgubljeni žogi najbolj ranljiva in to smo začeli dobro izkoriščati, kar nam je prineslo veliko priložnosti. Te pa smo začeli izkoriščati," pravi ukrajinski strokovnjak, ki s Celjani prihodnji teden vstopa tudi v pokalno tekmovanje. Prvi nasprotnik grofov bodo nogometaši NK Laško.