gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
1 01.08.2022 08:43:26

Dvoboj nekdanjih trenerjev Maribora! Uf, kakšno sporočilo je Ante Čačić poslal Anteju Šimundži …

ludogorets.com
Nogometaši Ludogorca in zagrebškega Dinama se bodo udarili v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

V torek in sredo so na sporedu prve tekme tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Seveda smo upali, da bomo lahko spremljali tudi Maribor, toda vijoličasti so morali priznati premoč Šerifu in jih v četrtek čaka prvi dvoboj s finsko zasedbo HJK Helsinki v tretjem kvalifikacijskem krogu za ligo Europa. Med potegovanjem za najprestižnejše tekmovanje bomo pri nas in pri naših južnih sosedih z zanimanjem spremljali spopad Ludogorca in zagrebškega Dinama, uvodnih 90 minut bo v jutrišnjem večeru v Razgradu. Obeta se vroč trenerski dvoboj. Najbrž ni treba posebej razpredati, da bolgarsko ekipo vodi Ante Šimundža, na nasprotni strani pa bo Ante Čačić, ki ga je 50-letni štajerski strokovnjak nasledil po relativno kratki zgodbi v Ljudskem vrtu.
Nogometaši Ludogorca so si za pomembno preizkušnjo zagotovili pravšnjo popotnico in mir za ustrezne priprave. V četrtem prvenstvenem krogu so s 5:0 premagali Spartak iz Varne, vendar brez deleža Žana Karničnika, ki je sedel na klopi za rezervne igralce. Dvomov o zmagovalcu je bilo konec zelo hitro, gostitelji so že v 12. minuti vodili s 3:0. "Po zgodnjem vodstvu nam je bilo razumljivo lažje, toda bistvenega pomena je način, na katerega smo vstopili na tekmo. Takšen je rezultat, ko pokažeš maksimum. Vseskozi bi rad videl takšno podobo. Igralci se morajo zavedati, da se lahko s takšnim pristopom postavijo po robu vsakemu moštvu. Vedno želimo imeti takšno miselnost," je bil zadovoljen Ante Šimundža.
Navadili smo se že, da se zaradi zgoščenega urnika ne pritožuje. "Če bi nam bilo težko, ne bi bili profesionalci. To je privilegij," je še enkrat več poudaril slovenski trener, ki je v pričakovanju izziva proti zagrebškim modrim ostal brez pomembnega člena; Alex Santana je prestopil v Athletico Paranaense, Brazilci naj bi odšteli tri milijone evrov odškodnine.
Hrvaški prvak v novo sezono ni vstopil tako prepričljivo, kot je marsikdo pričakoval, ampak za zdaj je šlo brez prask, za nekaj dodatne pozitivne energije je poskrbela zadnja ligaška zmaga s 4:1 proti Istri. "Bili smo razigrani, vseskozi smo prevladovali, si pripravili veliko priložnosti in dosegli veliko golov. Priložnost so dobili nekateri igralci, ki so do zdaj igrali manj, nekatere smo malce spočili, zato zares moram biti zadovoljen. Na prvenstvu imamo stoodstotni učinek, vzdušje pred Ludogorcem je zelo dobro," je po pričakovanem uspehu razmišljal vedno samozavestni Ante Čačić. Temu primerna je njegova miselnost pred spopadom z Ludogorcem. "Poznamo ga izpred desetih let, ko smo merili moči, vendar Bolgaru od takrat rastejo. Gre za ekipo, ki ima stalnost osvajanja lovorik in je na mednarodnem prizorišču prisotna v skupinskem delu tekmovanja. Tekmeci so zelo kakovostni, vendar imajo tudi nekaj smole, ker so naleteli na nas. Mislim, da bomo videli dvoboj dobrih moštev, in upam, da se bo boljše uvrstilo na nadaljnje tekmovanje."


V kadru Dinama zaradi poškodbe ne bo osrednjega branilca Theophile, negotov je nastop Bruna Petkovića, ki je na povratni tekmi drugega kvalifikacijskega kroga proti Škupiju dobil močan udarec v rebra in v preteklih dneh ni mogel trenirati na vso moč.

Mlakar od 76. minute

Ob koncu tedna je bil na gostovanju v Varaždinu uspešen tudi Hajduk, ki je pred nekaj manj kot sedem tisoč gledalci slavil z 2:0 (2:0). Dalmatinski ponos sicer ni blestel, toda dovolj je bil zelo razpoloženi dvakratni strelec Marko Livaja. Jan Mlakar je preizkušnjo v baročnem mestu začel na splitski klopi, na zelenico je prišel v 76. minuti. "Zelo težka tekma za našo ekipo. Verjamem, da so gostitelji zelo razočarani, saj so pokazali veliko željo in odigrali dobro, vendar naposled ostali praznih rok. Mi nismo bili na takšni ravni, kot smo pričakovali. Nismo našli pravega ritma, a smo bili prek Livaje klinično natančni, mrežo ohranili nedotaknjeno in osvojili točke. In to je vse, v čemer lahko najdemo nekaj pozitivnega. Ampak to je seveda šele eden od prvih dvobojev sezone. Ritem bo prišel, izgubljene točke se ne morejo vrniti," se je pomanjkljivosti zavedal trener Hajduka Valdas Dambrauskas. V tem, ali je na igro morda vplivala preložena tekma prejšnjega kroga z Rijeko, ni želel iskati alibija. "Četudi ne bi trenirali dva meseca, bi morali igrati boljše," je pomenljivo pristavil Litovec.

Članki iz rubrike