oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
2 31.07.2022 21:59:16

Drama! Koper proti Mariboru zapravil penal, toda ... Noro, kakšno razmerje pred večnim derbijem!

Koper je na domačem igrišču premagal Maribor 2:1.

Koprčani so bili precej boljši v prvem polčasu in so prek Andreja Kotnika tudi zasluženo povedli, a kot je (le da s precej bolj sočnim jezikom) med polčasoma dejal nekdanji nogometaš Maribora, nogomet ni vedno pravičen. Oziroma je, kakršen pač je, in Roko Baturina je tako zadel za izenačenje na 1:1, tako da sta moštvi na odmor odšli z neodločenim izidom. Ki po tem, ko sta se ekipi vrnili na igrišče, ni trajal dolgo oziroma je trajal manj kot deset minut. 

V 53. minuti je po dobri akciji Koprčane v novo vodstvo popeljal Osuji, kmalu zatem so imeli Primorci imenitno priložnost, da bi zmago in točke pospravili na varno. Po posredovanju VAR-a so namreč dobili enajstmetrovko, toda iz najlepše mogoče priložnosti Parris ni uspel zadeti oziroma je namesto nasprotnikove mreže zadel prečko. Razlika na semaforju je tako ostala minimalna, s tem pa je bila toliko večja možnost za kakšen nov obrat. 

Toda Maribora, ki je še edini vpet v evropsko zgodbo, je bilo na igrišču preprosto premalo. Kopra pa kljub razočaranju v Liechtensteinu in kljub zgrešeni enajstmetrovki dovolj za končno zmago. Z njo so Koprčani s šestimi točkami skočili na tretje mesto, medtem ko je položaj Maribora, čeprav so za nami le trije krogi, zelo zaskrbljujoč. Maribor je osmi, ima le tri točke, predvsem pa ima pred nedeljskim večnim derbijem kar šest točk manj od vodilne Olimpije.  

Značke: koper, maribor, prva-liga

Članki iz rubrike