stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 17.06.2022 10:43:19

Miha Zajc na izhodnih vratih kluba?! Odločitev novega trenerja šokirala javnost! Slovenca je …

Profimedia
Portugalec ne bo oporekal prodaji Mihe Zajca.

Iz Fenerbahčeja so pred dvema tednoma sporočili, da bo trenersko krmilo turškega velikana pred prihodnjo sezono prevzel znani portugalski strateg Jorge Jesus. Sedeminštiridesetletni Portugalec je z Benfico osvojil tri naslove državnega prvaka, svojo zadnjo lovoriko je leta 2019 osvojil z brazilskim Flamengom v pokalu libertadores. Jesus je pri Benfici sodeloval tudi z Janom Oblakom, v Fenerbahčeju bo moči združil s še enim slovenskim reprezentantom Miho Zajcem. Ampak prav lahko se zgodi, da bo sodelovanje zelo kratkotrajno.


»Najprej se vračam v Fenerbahče, nato bomo videli, kako in kaj,« je po prvi tekmi junijske reprezentančne akcije dejal 27-letni vezist, ki si je po vrnitvi iz Italije, kjer je kot posojen nogometaš igral za Genoo, v Fenerbahčeju izboril mesto v udarni enajsterici. Čeprav je za njim ena boljših klubskih sezon v karieri, so bili Turki pripravljeni eno leto pred iztekom pogodbe prisluhniti pravim ponudbam za Slovenca. In to stališče se s prihodom novega trenerja ne spreminja.


Jorge Jesus je klubu predstavil poročilo, s katerim bodo v Fenerbahčeju poskušali znižati število tujih nogometašev. V poročilu naj bi bilo devet tujcev praktično odpisanih, turško javnost pa je presenetila odločitev glede slovenskega reprezentanta. Zajca ni med dokončno odpisanimi, a je Jesus dal jasno vedeti, da je Slovenca pripravljen izpustiti, če bo na naslov Fenerja prispela prava ponudba. Nekaj naj bi jih že poslali italijanski klubi, a so bile (za zdaj) nižje od petih milijonov evrov, kolikor naj bi zahtevali Turki.

Članki iz rubrike