Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

rb
rb
1 17.06.2022 09:32:02

Mura, Maribor, Celje, Olimpija …? Nino Kouter je izbral!

Aleš Cipot
Prekmurski vezist v prihodnji sezoni znova na slovenskem prvoligaškem prizorišču.

Uradne potrditve še ni, toda po informacijah, ki prihajajo iz dovolj zanesljivih krogov, dvomov ne bi smelo več biti – Nino Kouter bo kariero nadaljeval v dresu Celja, podpis pogodbe naj bi se zgodil v prihodnjih dneh.

Potem ko je z Muro osvojil zgodovinski naslov prvaka, se je prvič preizkusil zunaj slovenskih meja in okrepil Maniso, v dresu katere je v turški drugoligaški druščini zbral 25 nastopov in se enkrat vpisal med strelce. Bil je torej v tekmovalnem ritmu, niti po naključju ni bil na stranskem tiru, toda njegovi delodajalci so se po koncu sezone odločili, da je napočil čas za varčevanje, zato so igralcem iz tujine svetovali, da se odpravijo novim izzivom naproti.
Številni slovenski klubi so se kakopak nemudoma »postavili na noge« in začutili priložnost, da bi si lahko zagotovili pomembno okrepitev. V prvi vrsti Mura in Maribor, nato se je vse bolj pogosto začelo omenjati Celje, poleg vrnitve 28-letnega vezista na domače prizorišče je nenehno visela v zraku še možnost selitve na Poljsko ali v Izrael. In vsi snubci so upali na »čiste papirje« igralca, da ga bodo torej dobili brez odškodnine, toda Turki so hoteli še nekaj zaslužiti in so zahtevali 150 tisoč evrov nadomestila. To je ohladilo črno-bele in vijoličaste, tudi grofi bi se temu strošku najraje odrekli, a mu niso odločno nasprotovali. Dobili smo namig, da naj bi prekmurski nogometaš in njegov zastopnik medtem vodilne može Manise vendarle omehčala do te mere, da so privolili v sporazumno prekinitev sodelovanja.
To bi moralo pomeniti skok mariborskih in soboških delnic, toda ko je končno ponudbo razkril generalni direktor Celja Valerij Kolotilo, je bilo vse jasno, z Ninom Koutrom naj bi hitro dosegla dogovor. V knežjem mestu naj bi na sezono zaslužil okrog 200 tisoč evrov, kar mu bo omogočilo status drugega najboljšega plačanega igralca med elito na sončni strani Alp. Takoj za Ognjenom Mudrinskim, ki okreva po poškodbi stegenske mišice in uradno še vedno ni postal grof, toda viri blizu kluba zagotavljajo, da je le vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo.
V Ljudskem vrtu in Fazaneriji se celjski ponudbi niso mogli približati. Še zlasti ne na ravnici, v vijoličastem bi mu takšen znesek bojda lahko navrgli bonusi v primeru zelo uspešne sezone, vendar glavni igralec očitno ni bil pripravljen tvegati. Celjanom je torej uspelo ujeti še eno veliko ribo, hkrati so tekmecem in nogometni javnosti poslali močno sporočilo, ampak ob tem prav tako ne gre zanemariti, da so si z visokimi zneski privoščili kar nekaj tveganja. Plačilna nesorazmerja bi utegnila poskrbeti za nejevoljo v slačilnici, temu bodo morali na stadionu Z'dežele nameniti veliko pozornosti …

Članki iz rubrike