državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 16.06.2022 20:04:29

Kakšna bo podoba Gorice? Predsednik kluba Hari Arčon odgovarja: Tim Matavž? Vemo, da bo prišel!

ALESFEVZER.COM
Po enem letu v drugoligaški druščini se Novogoričani spet vračajo v elitno tekmovanje.

Štirikratni prvaki so tako izpolnili osnovni cilj, zdaj pa je pred njimi še ena težka naloga, in sicer, da sestavijo konkurenčno moštvo, ki mu bo uspelo podaljšati prvoligaški status.

Želja in ambicija vseh v klubu sta, da bi dobre igre iz druge zdaj prenesli tudi v prvo ligo. Navijači in tudi konkurenti pa se sprašujejo, kakšna bo podoba moštva po vrnitvi v elitno tekmovanje. Kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN je o tem govoril predsednik kluba Hari Arčon: "Kar zadeva igralski mozaik, smo ga sestavili že lani in bo zdaj deležen zgolj manjših sprememb. Nadaljujemo s kadrovanjem, ustrezno in premišljeno dopolnjujemo posamezna igralna mesta, to delamo skladno s finančno vizijo kluba ter skladno z vizijo glavnega trenerja, ki najbolje ve, koga in kaj potrebujemo."



Kar veliko fantom je po koncu sezone potekla pogodba, vendar to ni razlog za skrb. "Športni direktor intenzivno dela na tem, v teh dneh se podaljšujejo pogodbe, večina dogovorjenih stvari bo šla skozi." Treningom pridružil dvajsetletni vratar Matevž Dajčar. Otrok Domžal, ki je zadnja tri leta preživel v primaveri Atalante, se v Novi Gorici mudi na preizkušnji. Vadbi članskega moštva se je pridružilo še nekaj mladincev, tako da ima Miran Srebrnič na začetku priprav na voljo 22 nogometašev. V klubu bodo ostali tudi izkušeni Etien Velikonja, Nejc Mevlja in Matija Širok. "Oni imajo posebno nalogo in ostanejo," je bil kratek predsednik.

Na vprašanje, ali bi lahko prišel še kateri od nekdanjih članov, je mirno odgovoril: "Vse je možno, nič ni dorečenega. Tudi Matavža si želimo ..." je nekoliko presenetil, ko je omenil 33-letnega napadalca ciprske Omonie, in dodal: "Vemo, da bo enkrat prišel." To je nekoč rekel tudi sam, vendar je predsednik vendarle priznal, da je težko verjetno, da bi se to zgodilo prav letos. "Imamo še nekaj fantov, ki so jim vrata Gorice na široko odprta. Oni imajo poseben status, ki so si ga zaslužili kot nogometaši in kot ljudje."

Članki iz rubrike