Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2022 01:24:08
Deli članek:

Je Haaland že PRETEKLOST? Borussia našla zamenjavo za Norvežana, so Nemce prepričale tudi igre v Sloveniji?

Profimedia

Dan, ko bo dortmundska Borussia ostala brez čudežnega dečka Erlinga Haalanda, se nezadržno bliža.

Iz Italije (vir: La Gazzetta dello Sport) prihaja novica, da so v vodstvu Borussie že našli zamenjavo za Norvežana. Na stadon Westfalen naj bi zvabili 23-letnega Gianluco Scamacco. Nadarjen napadalec, ki je od leta 2017 član Sassuola, a je bil v minulih letih na posodi pri Cremoneseju, Zwolleju, Ascoliju in Genoi, je bil minulo leto član mlade italijanske izbrane vrste na evropskem prvenstvu v Sloveniji (dosegel je dva zadetka), zbral pa je tudi že dva nastopa za vrsto aktualnih evropskih prvakov.

Profimedia


Borussia je za njegove usluge ponudila 45 milijonov evrov, to pa je znesek, s katerim bo bržčas uspela prepričati vodstvo Sassuola, da do prestopa pride že do konca zimskega prestopnega roka. Do konca sezone naj bi Scamacca ostal v Italiji - kot posojen nogometaš.

"Imeli smo nekaj klicev iz Italije, v glavnem pa zanimanje zanj kažejo klubi iz drugih držav," je pred dnevi pojasnil direktor Sassuola Giovanni Carnevali. Za Scamacco so interes pokazali celo pri PSG-ju in tudi pri Interju, ki lahko pokvari načrte Borussii. Nogometaš namreč ne skriva, da bi se raje preselil na San Siro kot pa spet odšel v tujino. Scamacca, rojen v Rimu, je sicer produkt Romine nogometne šole, a se je pri 17 letih preselil k mladi ekipi PSV-ja. Že po enem letu se je vrnil na 'škorenj'.