evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 24.12.2021 12:59:16

KAAAJ, je TO sploh MOGOČE?! Kaj se dogaja z Janom Oblakom, TOLE je videti KATASTROFALNO! (foto)

Profimedia
Jan Oblak velja za enega najboljših vratarjev na svetu, mnogi pa so si enotni, da je kar najboljši.

V izboru za nogometaša leta 2021, ki ga je organiziral britanski The Guardian, je osvojil 33. mesto. Bil je tretji med vratarji, pred njim sta se namreč uvrstila zgolj Gianluigi Donnarumma in Eduard Mendy.


Toda danes se v povezavi s slovenskim vratarjem ne govori o njegovi superiornosti. Njegov Atletico se je namreč znašel v globoki krizi, 27-letni Škofjeločan pa ga sam ne more rešiti. Še več, trpi tudi njegova statistika. Po 18 krogih je Atletico sicer peto moštvo španske la lige, a za vodilnim Realom zaostaja že za velikih 17 točk.. Rojiblancosi so izgubili vse štiri decembrske tekme, Atletico pa je doslej prejel 22 golov. Morda se ne sliši veliko, vendar je ravno nasprotno, če vemo, da so jih Madridčani v celotni prejšnji sezoni iz svoje mreže pobrali zgolj 25 žog.

Še več, Jana Oblaka najdemo celo na zadnjem mestu lestvice uspešnosti vratarjev španskega prvenstva, številke pa so naravnost katastrofalne. V 18 tekmah je v okvir Atleticovega gola poletelo 39 žog, od tega jih je kar 18 končalo v mreži, kar pomeni, da je Oblakov odstotek uspešnosti obramb padel na 51,3. Za primerjavo lahko dodamo, da je na prvem mestu te lestvice vratar Rayo Vallecana Stole Dimitrovski, Makedonec je ubranil kar 80,6 odstotkov vseh strelov, njegov klub pa je na prvenstveni lestvici s točko več mesto pred Atleticom.

Članki iz rubrike