profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 08.05.2021 18:36:37

JAAAAAN OBLAAAAK! Ali je bila to obramba za naslov španskega prvaka? MESSI udari... OBLAK brani... (video)

Profimedia
Veliki derbi španskega prvenstva med Barcelono in Atleticom se je končal brez zadetkov in brez zmagovalca. Kaj to pomeni?

Srečanje med Barcelono in Atleticom je bilo kljub temu, da nobena ekipa ni dosegla zadetka, izjemno zanimivo, saj je bilo kar nekaj priložnosti na obeh straneh. V prvem polčasu je imela Barcelona sicer več posesti, toda lepše priložnosti so imeli gostje iz Madrida, ki pa niso bili najbolj natančni. Toda malo pred koncem polčasa pa je svoje mojstrstvo pokazal najboljši igralec na planetu Lionel Messi, ki je kot za šalo nanizal obrambne igralce Atletica in prišel do strela. Meril je zelo natančno, a je Jan Oblak z bravurozno obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Morda je bila to celo obramba, ki bo Atleticu prinesla naslov v la ligi. V drugem polčasu je imela nekaj več priložnosti Barcelona, a na Nou Campu se mreže niso zatresle. Z remijem so lahko bolj zadovoljni gostje iz Madrida, ki so ostali na prvem mestu ter držijo Barcelono na vrani razdalji. In kako bo na to odgovoril tretji pretendent za prestol Real iz Madrida? V nedeljo ob 21. uri se bosta pomerila še tretji Real Madrid in četrtouvrščena Sevilla. Atletico Madrid ima po osmem remiju v sezoni 77 točk, Barcelona zaostaja za dve, Real Madrid na tretjem mestu jih ima 74, Sevilla pa 70.


Atletico Madrid bo v naslednjih dveh krogih gostil Real Sociedad in Osasuno ter prvenstvo zaključil 23. maja v Valladolidu. Barcelono čakata gostovanji pri Levanteju in Eibarju ter vmes domača tekma s Celto. Real Madrid bo najprej dvakrat gostoval, in sicer v Granadi in pri Athletico Bilbau ter tekmovanje končal doma proti Villarrealu, Sevilla pa se bo doma merila z Valencio ter Alavesom, v gosteh pa z Villarrealom.

Članki iz rubrike