stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
4 26.09.2020 12:30:08

Je Dinu Hotiću ŽAL, DA JE PRESTOPIL V BIH? O tem je BRUTALNO ISKRENO povedal TOLE ...

Profimedia & Reuters
V Ljubljani rojeni Dino Hotić, ki se je nogometno uvljavil v dresu Maribora, igral praktično za vse mlajše slovenske selekcije, enkrat celo oblekel dres slovenske B-reprezentance, se je lani odločil, da bo v članski kategoriji branil barve Bosne in Hercegovine.

Dino si pri 25 letih kruh služi pri belgijskem Cercle Bruggu. V dosedanjih šestih tekmah je dosegel dva zadetka in pet podaj, zadovoljen je s klubom, ki je sezono začel zelo dobro, in tudi s svojimi predstavami.


V pogovoru za spletno stran sportsport.ba je pojasnil, kako danes gleda na odločitev, da je slovenske barve zamenjal za barve BiH. "Ni mi žal, da sem izbral Bosno in Hercegovino. Odločitev je prišla iz srca in tako bo vedno, ko bom prejel poziv v reprezentanco. Vedno bom dal vse od sebe. Moja naloga je igrati in predvsem igrati dobro. Če bo tako, bom še naprej dobival pozive."

Hotić je komentiral tudi slabe nastope slovenskih klubov v evropskih pokalih. Na drugi strani se je, denimo, Sarajevo uvrstil v zaključni krog kvalifikacij za ligo Europa - vstop v skupinski del in zgodovinski uspeh bo skušal doseči v dvoboju s škotskim Celticom. "Spremljal sem tekme slovenskih in bosanskohercegovskih klubov v Evropi. Ne poznam razloga, zakaj so se slovenski odrezali tako slabo. Nisem tam in ne vem, kaj se je zgodilo. Kar zadeva Maribor, verjetno novi ljudje rabijo nekaj časa. Maribor je sicer stabilen klub, eden od najboljših na Balkanu in mislim, da bo tam vse v redu. Težko je nadomestiti Zlatka Zahovića, ki je klub postavil na zelo visoko raven. Potreben je čas. Upam, da bo Maribor kmalu spet tisti stari Maribor."

Značke: dino-hotić, bih

Članki iz rubrike