stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 26.09.2020 07:42:28

RUŠILNA MOČ Bayerna! Trener Flick se je podpisal pod TEŽKO VERJETNO statistiko

Profimedia
Bayern se ne zaustavlja in potrjuje naziv vladarja evropskega nogometa.

Čeprav je bil sprva le začasna rešitev, se je Hans-Dieter "Hansi" Flick - potem, ko je na začetku lanskega novembra krmilo prevzel iz rok Nika Kovača - izkazal za pravo rešitev. Aprila mu je vodstvo bavarskega kluba v podpis ponudilo dolgoročno pogodbo, do leta 2023.

Četrtkova zmaga nad Sevillo v Uefinem superpokalu je bila sicer težja od pričakovanj, a je (upoštevajoč tudi podaljške) bila že 23. zaporedna zmaga za Bayern. Ta je po bundesligi, nemškem pokalu in ligi prvakov prišel še do četrte lovorike v tem koledarskem letu.

Bavarci so nazadnje izgubili točki v februarskem remiju z RB Leipzigom (0:0), Flick pa se je od trenutka, ko je postal prvi trener, podpisal pod vsega dva poraza - zanimivo, na dveh zaporednh tekmah. Lani ob izteku leta, najprej z Bayerjem iz Leverkusna, potem pa še z Borussio Mönchengladbach. Obakrat je bilo 2:1 za tekmeca.

bayern
Reuters


Flick je ekipo vodil na 40 tekmah, med katerimi je bilo 38 tekmovalnih in dve prijateljski. V tem času je Bayern le trikrat izgubil, dvema že prej omenjenima prvenstvenima porazoma je takoj po novem letu sledil še poraz na prijateljski tekmi z Nürnbergom (5:2). Ena tekma, z RB Leipzigom, se je končala neodločeno, vse ostale pa je Bayern pospravil pod streho.

Flick se tako lahko pohvali z več lovorikami kot porazi, predvsem pa z rušilno močjo, s katero je Bayern v slabem letu vsem evropskim tekmecem nagnal strah v kosti.

Značke: hansi-flick, bayern

Članki iz rubrike