Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 28.06.2020 08:05:44

KLOBUK DOL! Oblak z dosežkom, o katerem govorijo vsi, pred dvobojem z BARCELONO med nesmrtne!

Profimedia
Slovenski vratar Jan Oblak je z Atletico Madridom v soboto zvečer prišel do nove zmage v španskem nogometnem prvenstvu. S soigralci so bili z 2:1 boljši od Alavesa, uspešen niz pa bodo želeli nadaljevati tudi v torek proti Barceloni, ki je v 32. krogu primere division znova le remizirala.

V Madridu sta v prvem polčasu mreži mirovali, domači so do vodstva prišli v 59. minuti, ko je zadel Saul Niguez. V 73. minuti je vodstvo na 2:0 z enajstih metrov povišal Diego Costa. Gostje so do edinega zadetka prišli v sodnikovem dodatku, ko je Joselu z bele točke premagal Oblaka. Slovenski vratar je na tekmi proti Alavesu nastopil že na svoji 250. tekmi v dresu Atletica, od vratarjev, ki so igrali za ta klub, pa je to uspelo le še Abelu Resinu.


S to zmago je Atletico osvojil 13 od možnih 15 točk, odkar se je liga po prekinitvi zaradi novega koronavirusa nadaljevala. Atletico, ki je z 58 točkami tretji na lestvici, bo v torek na Camp Nouu gostoval pri Barceloni, ki se ji naslov po novem remiju vse bolj odmika. Tokrat je remizirala na gostovanju pri Celti Vigo z 2:2.

Katalonci (69) so sicer prevzeli vodstvo na lestvici španskega prvenstva, a Realu iz Madrida ponudili možnost, da z današnjo zmago proti Espanyolu pride do dveh točk prednosti šest krogov pred koncem.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike