stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 27.06.2020 18:22:14

Borussia Mönchengladbach v ligo prvakov

Reuters
Nemški nogometni klub Borussia Mönchengladbach je v zadnjem krogu nemškega prvenstva ubranil prednost pred Bayerjem iz Leverkusna in se na končnem četrtem mestu uvrstil v skupinski del lige prvakov za sezono 2020/21. V boju za obstanek je Werder Bremen izkoristil spodrsljaj Fortune Düsseldorf ter na končnem 16. mestu še upa na obstanek med elito.

Werder je bil pred zadnjim krogom dve točki za Fortuno in je potreboval visoko zmago, da bi se izognil neposrednemu izpadu ob morebitnem remiju nogometašev iz Düsseldorda. Toda Werder je slavil s 6:1 proti Kölnu, medtem ko klubu iz Düsseldorfa ni uspelo ugnati Uniona iz Berlina. Izgubili je z 0:3, s čimer se je poslovil od prvoligaške konkurence.

Tekmeca v dodatnih dveh tekmah Bremenčani še čakajo, saj bodo zadnje tekme v drugi ligi odigrane v nedeljo. Tam se za tretje mesto in obračun z Werderjem borita trenutno tretji Heidenheim (55 točk) in četrti Hamburg (54). V prvi nemški ligi bosta prihodnjo sezono igrala Arminia iz Bielefelda in Stuttgart.

V boju za ligo prvakov je Borussia Mönchengladbach z 2:1 premagala moštvo Herthe iz Berlina in zadržala dve točki prednosti pred Leverkusnom, ki je na domačem igrišču dosegel pirovo zmago proti Mainzu (1:0).


Lekarnarji bodo prihodnjo sezono igrali v evropski ligi, v skupinskem delu pa se jim bo pridružil še Hoffenheim, ki je visoko ugnal Borussio iz Dortmunda (4:0) po zaslugi štirih zadetkov Andreja Kramarića. Hrvat je prvi nogometaš Hoffenheima, ki mu je uspelo zadeti štirikrat na tekmi nemške bundeslige ter prvi v zgodovini nemške lige, ki mu je to uspelo na gostovanju v Dortmundu.

V kvalifikacije za evropsko ligo se seli Wolfsburg, ki je doma doživel poraz proti prvaku Bayernu iz Münchna z 0:4. Prvaki so v tej sezoni dosegli 100 golov, s čimer so drugič prebili trimestno število zadetkov. To jim je prvič uspelo v sezoni 1971/72.

Kevin Kampl je z Leipzigom osvojil končno tretje mesto po zmagi proti Augsburgu (2:1). Kampl je ob zmagi igral 81 minut. Za slovo od kluba je dva zadetka dosegel Timo Werner, ki se seli v Chelsea.

Werner je bil z 28 zadetki drugi strelec lige, strelsko krono pa je še petič v bundesligi osvojil napadalec Bayerna Robert Lewandowski (34 golov). Najboljši podajalec pa je bil Thomas Müller (Bayern), ki je podelil 21 asistenc.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike