profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 28.03.2020 09:00:00

GROZLJIVA IZKUŠNJA slovenskega nogometaša NA MADŽARSKEM: Najbolje plačan, z njim pa so delali kot Z IZMEČKOM!

www.alesfevzer.com
Skoraj neverjetno je, kaj vse je moral v zadnjem obdobju prestati Matej Poplatnik, to pa je zaupal tudi našim kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN.

Kot posojeni član indijske Karale je nastopal za Kaposvar, na Madžarskem pa doživel izkušnjo, ki bo marsikoga pretresla. Verjetno niti v najhujših sanjah ne bi pomislili, da je v profesionalnem nogometu možno tudi to, a očitno je, kar je zelo žalostno …

Poplatnik je po sezoni 2017/18, ki jo je končal kot tretji strelec lige, odšel v Indijo. Tam je podpisal triletno pogodbo s prvoligašem Keralo, poleti pa se je vrnil v Evropo, natančneje, posojen je bil madžarskemu Kaposvarju, kjer so mu obljubili pomembno vlogo v ekipi, toda od tega ni bilo nič. "Po prvotnih besedah, s katerimi so mi predstavili projekt in sodelovanje, se je zdelo, da je madžarska možnost najboljša, na koncu pa se je izkazalo, da je bila daleč najslabša. Pravzaprav slabše niti ne bi moglo biti," je z grenkobo v glasu povedal Poplatnik. "Tam praktično nihče ne govori angleško, niti trener, tako da je bila največja težava že komunikacija. Sprva so mi govorili, da se moram najprej privaditi in vklopiti v moštvo, ker sem prišel pred začetkom prvenstva. Izkazalo se je, da je bilo to predvsem prazno govoričenje, saj je imel trener svojo vizijo in svoje igralce, kar pomeni, da verjetno že od začetka ni resno računal name."


Prave težave pa so šele prišle. Človek kar ne more verjeti, kaj se je zgodilo slovenskemu nogometašu na začasnem delu na Madžarskem. Z njim so ravnali kot z izmečkom, kot z nekom, ki ga sploh nočejo v klubu; ne duha ne sluha ni bilo o tem, da so ga pripeljali kot okrepitev. "Do decembra je bilo vse normalno, potem pa so me nenadoma odstranili iz ekipe, in sicer tako, da nisem smel niti trenirati niti biti v slačilnici ali na stadionu. Vse stike so prekinili, dobesedno so me vrgli iz kluba. Druge možnosti, kot da vsakič pridem, nisem imel, saj sem moral spoštovati pogodbo, oni pa so me vsakič zavrnili. Tako je bilo do novega leta, takrat pa sem spet lahko treniral, a sem bil odstranjen iz ekipe. Bil sem sam v slačilnici, in medtem ko je moštvo treniralo, sem moral teči okoli igrišča, brez trenerja. Potem so odšli na priprave, jaz pa sem moral še naprej trenirati sam, vendar ne na stadionu. Rekli so mi, da moram teči in jim to dokazovati s podatki z GPS. Skratka, katastrofalno in bolno" je Poplatnik šokiral s povedanim.

Tega nikakor ni bilo mogoče pričakovati, toda zgodbo je nadgradil s še eno nečloveško potezo madžarskega kluba. "Šlo je še dlje; bilo je tako, da je pome prihajal eden od trenerjev in moral sem trenirati. Tako je bilo od osmih zjutraj do štirih popoldne, kot nekakšen delavnik, vendar brez premora, da bi na primer šel na malico."

Na koncu je v zgodbo vključil odvetnika, pridružila se je tudi Fifa in prišlo je do enostranske prekinitve na škodo kluba. "Šel sem domov in ravno pred tednom so me Madžari dokončno izplačali, tako da je zadeva zdaj končana," je svojo najhujšo izkušnjo v karieri razkril Matej Poplatnik.

Članki iz rubrike