stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 27.03.2020 19:41:15

ŠKANDAL! Nekdanji zvezdnik premier lige organiziral 'korona zabavo', na vrata potrkala policija (FOTO)

Profimedia
Koronavirus je ohromila ves svet, domala povsod veljajo stroga pravila, ljudje morajo biti v karanteni.

Prizanešeno ni nikomur, tudi v Južni Ameriki, daleč od žarišča v Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem, se borijo z zloglasnim virusom. Perujci so v karanteni od 16. marca, oblast je prepovedala druženje v javnosti, kakršnokoli javno zbiranje, tudi privatne zabave kajpak niso dovoljene. V tej državi je skupaj okuženih 580 ljudi, devet jih je izgubilo življenje.

Eden tistih, ki se očitno požvižga na stroge ukrepe, ki naj bi zajezile širjenje virusa, je tudi nekdanji nogometni zvezdnik, ki je veliko sled pustil v angleški premier ligi, Nolberto Solano. Danes 45-letni upokojeni nogometaš, ki je v 15 letih (od 1994 do 2009) za perujsko izbrano vrsto dosegel 20 zadetkov, naj bi organiziral tako imenovano korona zabavo.

solano 1
Profimedia


V glavnem mestu Peruja, v Limi, je bil Solano v družbi več oseb, policijo pa so zaradi močno glasne glasbe, ki je kazala na zabavo, poklicali sosedje. Ko so policisti preplezali zid dvorišča in prispeli pred vhodna vrata, je Solano ravno izstopil - skupaj s svojim sinom. Zabave je bilo v trenutku konec, organi reda in miru so vse ljudi poslali domov, Solano pa je perujskim medijem ogorčeno dejal: "Kakšna zabava? O čem vi govorite? Jaz živim tu, v bližini, takoj za prvim ovinkom. To je hiša mojega prijatelja. To je bilo le druženje prijateljev, nič drugega."

Potem je nekdanji nogometaš Boce Juniors, Newcastla, Aton Ville, West Hama in med drugim tudi Leicestra še dodal, da razume situacijo, da se zaveda, kako resno je.

Vendar pravila so pravila. Druženje je strogo prepovedano. Policisti so slavnega kršitelja odpeljali na policijsko postajo, da gre za enega najboljših perujskih nogometašev v zgodovini, pa Solanu ni prav nič pomagalo.

solano 5

solano 3

solano 4

Članki iz rubrike