Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 28.03.2020 07:38:03

Bo Barcelona razglašena za prvaka?! Odgovorni so ENOTNI, s špansko ligo se bo ZGODILO TOLE!

Profimedia
V Evropi je koronavirus najbolj prizadel Italijo, takoj za njo pa je Španija.

Na Iberskem polotoku preučujejo, kakšne posledice bo pustila trenutna situacija, odgovorni pri tamkajšnji la ligi pa iščejo načine, kako omejiti njen vpliv na španski nogomet. Za zdaj še ni znano, kdaj se bo nadaljevalo špansko prvenstvo, če se sploh bo. Seveda si vodstvo lige želi, da bi se nadaljevalo čim prej, zato je klube pozvalo naj bodo pripravljeni na takojšnjo akcijo, ko bo to le mogoče.

Čeprav je bilo mogoče slišati različne predloge v zvezi s to sezono, od tistih, da bi se to prvenstvo kar izbrisalo, do igranja končnice ali razglasitve prvaka glede na zdajšnjo lestvico, so odgovorni odločeni, da jo bodo končali. In to zgolj na najbolj pravičen način, tako da se odigrajo še preostale tekme.


No, sicer pa so v igri trije scenariji, po prvem - najbolj optimističnem - naj bi se tekmovanje nadaljevalo maja. Boji za prvenstvene točke naj bi se začeli sredi meseca in bi trajali do konca junija ali še dva tedna v juliju. Ker je do konca še 11 krogov, bi bil ritem tekem zelo naporen. Nihče pa ne zna z gotovostjo potrditi ali bodo na tribunah lahko prisotni tudi gledalci.

Druga možnost je, da bi se igralo poleti, kar bi omogočila prestavitev Eura. S tem bi se preložil začetek naslednje sezone, saj bi se ta končala avgusta ali septembra.

Tretja možnost pa je, da bi nogometne zelenice spet zaživele šele septembra. Čeprav gre za najbolj pesimistično opcijo, pa se nekaterim zdi tudi najbolj verjetna. V tem primeru je vprašanje, kako bi bilo z naslednjo sezono, saj bi se ta potegnila globoko v jesen.

Članki iz rubrike