polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

nu
nu
1 11.03.2020 09:53:15

BREZ MILOSTI! Poziv javnosti ni zalegel, kar je Iličiću NAREDILA GAZZETTA, močno odmeva

Kako je bil za življenjsko predstavo ocenjen Josip Iličić?

Spletni portal whoscored.com je Josipa Iličića za življenjsko predstavo na tekmi lige prvakov proti Valencii nagradil z oceno 10. Bi sploh lahko bilo drugače, potem ko je vroči Slovenec zabil kar štiri gole?! Seveda ne. Pa kultna La Gazzetta dello Sport? Po tekmi so številni uporabniki družbenih omrežij poslali jasno in glasno sporočilo novinarjem omenjenega italijanskega športnega časopisa: "Gazzetta, podeli Iličiću oceno 10!" Toda pri rožnatem časniku niso popustili pod pritiski. Iličić je dobil "le"oceno 9.

Kakopak je bil z naskokom najbolje ocenjeni nogometaš na tekmi, razlaga ocene pa je marsikoga naredila zelo ponosnega. "Nekoč smo poudarjali, da potrebuje nekoga, ki bi ga vodil za roko. Ah, zdaj je on tisti, ki prime za roko soigralce in celotno ekipo: branilce je spravljal ob pamet, priigral dve enajstmetrovki, ju izkoristil, dodal še dva gola. Je v blaženem stanju," so zapisali.  Vseeno so bili številni močno razočarani zaradi odločitve Gazzette in poudarjajo, da bi morala "pritisniti" desetko. 

Ob tem velja dodati, da je La Gazzetta dello Sport oceno 10 v svoji zgodovini podelila le nekajkrat. In še to ob prav posebnih, edinstvenih trenutkih. Oceno 10 je recimo na svoji zadnji tekmi v karieri dobil Francesco Totti. Nekoč jo je dobil tudi nogometaš, ki je tekmecu na igrišču rešil življenje. Lahko bi celo rekli, da je na "običajni" tekmi ocena 10 za omenjen časopis praktično nedosegljiva. Iličić je torej na neki način dobil realno najvišjo možno.

Članki iz rubrike