Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
1 10.03.2020 23:13:31

Messi in Ronaldo, kaj pa TOLE?! JOJO je v simultanki na Mestalli NAREDIL, kar ni uspelo še NIKOMUR! (video)

Reuters
Josip Iličić je z novo briljantno predstavo Atalanto popeljal v četrfinale lige prvakov.

Nogometaši Atalante in Leipziga so prvi udeleženci četrtfinala lige prvakov. Atalanta je na povratni tekmi osmine finala v gosteh Valencio premagala s 4:3, pod vse zadetke italijanskega moštva pa se je podpisal Josip Iličić. Leipzig je s 3:0 izločil zadnjega finalista Tottenham.

Ekipa iz Bergama nadaljuje uspešne nastope v premiernem nastopu v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Potem ko je prvo tekmo doma dobila s 4:1, je danes že zgodaj potrdila mesto med osmimi najboljšimi moštvi stare celine. Iličić je že v tretji minuti izsilil enajstmetrovko, ki jo je sam tudi uspešno izvedel.

Valencia je izenačila v 21. minuti, ko je zadel Kevin Gameiro, a je Iličić, ki je zadel že na prvi medsebojni tekmi, spet poskrbel za novo najstrožjo kazen in jo v 43. minuti spet tudi uspešno izvedel za drugo vodstvo Italijanov. Ferran Torres je v 67. minuti zadel za netopirje.

A v 71. minuti je Iličić spet mojstrsko zadel s 15 metrov za prvi slovenski hat-trick v ligi prvakov. S tem je presegel dosežek Zlatka Zahoviča, ki je kot dva gola na tekmi lige prvakov dosegel leta 1998 za Porto proti Croatii iz Zagreba ter istega leta še proti Ajaxu. A to še zdaleč ni bilo vse, Kranjčan je  v 82. minuti zadel še četrtič, za zmago s 4:3 in skupni rezultat 8:4.

S tem je pri 32 letih postal najstarejši nogometaš, ki je v izločilnih bojih lige prvakov dosegel štiri zadetke na eni tekmi. Hkrati je prvi igralec v ligi prvakov, ki je v gosteh dosegel štiri zadetke in eden od petih, ki je štiri zadetke dosegel v izločilni fazi lige prvakov.

Pri slednjem se je pridružil Simoneju Inzaghiju, Mariu Gomezu, Robertu Lewnadowskemu in Lionelu Messiju, ki mu je to uspelo dvakrat. Za slovenskega reprezentanta je sicer to 21. gol na 29 tekmah v tej sezoni.

Uspešna pa je bila tudi ekipa Leipziga (brez še vedno poškodovanega Kevina Kampla), ki je ubranila prednost s prve tekme v Londonu proti Tottenhamu. Marcel Sabitzer je Londončane v težke težave spravil z goloma v deseti in 22. minuti, Emil Forsberg pa je v 87. minuti dokončal delo za Nemce.

V sredo bosta na sporedu tekmi Liverpool - Atletico Madrid (prva tekma 0:1) in Pariz St. Germain - Borussia Dortmund (1:2), prihodnji teden pa še Juventus - Lyon (0:1), Manchester City - Real Madrid (2:1), Bayern - Chelsea (3:0) in Barcelona - Napoli (1:1).

Članki iz rubrike