cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
17 11.03.2020 09:30:23

Besede, ki so ZATRESLE MARIBOR! Zahović se brani in razkriva: Krivec ima ime in priimek, a to ...

Grega Wernig
V Ljudskem vrtu so zadeve daleč od idealnih.

Maribor je v krizi, stanje je vse prej kot zavidljivo. Rezultatska kriza je terjala velikanski davek, po seriji neuspehov se je moral posloviti najuspešnejši trener v zgodovini slovenskega klubskega nogometa Darko Milanič, zdaj pa se vse pogosteje govori, da je v nemilost padel tudi športni direktor in do tega trenutka nedotakljivi Zlatko Zahović. Številni za nastalo situacijo krivijo ravno najboljšega strelca v zgodovini, kot vse kaže, so se proti njemu obrnili tudi vodilni možje v klubu. Če je bil do zdaj on tisti, ki je odločal o kadrovanju, se zdi, da tokrat ne bo tako.

"O tem, kdo bo novi trener, bo odločalo vodstvo kluba. Tisti, ki vodijo klub, vendar je o tem še prehitro govoriti. Kar zadeva mene, Oliver Bogatinov ni kandidat, ker ne bi rad mešal mladinskega nogometa s članskim. Bo pa o tem odločalo vodstvo kluba," je nekdaj odlični nogometaš žogico vrnil vodstvu. Ta izjava je nenavadna. Jasno, športni direktor je tisti, ki odloča o izbiri novega šefa stroke. Zlatko Zahović je to nalogo zmeraj prevzel nase. Zakaj zdaj vse skupaj prepušča vodstvu? Razlog je preprost. Ker tudi sam ne sedi trdno v sedlu. Po naših informacijah naj bi se namreč že danes sestal upravni odbor kluba, ki mu predseduje Drago Cotar, prvi mož kluba. Ena izmed točk dnevnega reda naj bi bil tudi Zlatko Zahović in njegova zaupnica za vlogo športnega direktorja vijoličastih.

Krivec ima ime in priimek
V Ljudskem vrtu so zadeve daleč od idealnih. To je jasno že dolgo. To nakazujejo tudi ostre, strupene puščice, ki jih je Zlatko Zahović usmeril proti določenim ljudem znotraj kluba. "Danes se je poslovil trener, a na žalost ni bilo v klubu nikogar razen športnega dela. Vodstva kluba ni bilo razen Bojana Bana (direktor NK Maribor, op. p.), ki je prišel na moje povabilo. Preostalih ni bilo – predsednika Cotarja (Drago Cotar, op. p.), Jurišiča (sekretar Uroš Jurišič, op. p.), Kastelica (predsednik uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic, op. p.) …, čeprav se je poslovil največji trener v zgodovini Maribora in slovenske prve lige," je pokritiziral svoje sodelavce snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo za Siol.

To niso bile edine kritike, ki jih je izrekel na račun ljudi v klubu. Ko je Darko Milanič odstopil, je dejal, da se ne počuti krivega za nič. Slišalo se je, kot da je za krizo kriv nekdo drug. Zlatko Zahović pravi, da Milanič ni mislil nanj. "Ne bi rekel, da je to letelo name. Z Daretom se razumeva zelo dobro. Mislil je na nekoga drugega. Sem zelo miren. Zelo se zavedam situacije, ki se mi zdi spontana in žalostna, a je na žalost problem naše družbe. Ta krivec ima ime in priimek, a to nisem jaz."

Značke: zahović, maribor

Članki iz rubrike