profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
1 12.02.2020 11:32:45

ĆIRO o slovenskem trenerju: Nisem verjel, a to je BOŽJI DAR. Ali si STRATEG ali 'PAPAK'

Nikola Miljković
Strokovnjak s sončne strani Alp navdušil trenerja vseh trenerjev.

Kako se v nogometu vse hitro spreminja. Še pred kratkim je bil Simon Rožman pri južnih sosedih dokaj pogosto tarča kritik, navsezadnje še po spomladanski premieri, ko je Rijeka v gosteh izgubila z Lokomotivo. Ampak vmes se je vse spremenilo. Oziroma marsikaj, kar je posledica dveh zaporednih zmag zasedbe z Rujevice. Najprej je v četrtfinalu pokalnega tekmovanja v močni burji orožje presenetljivo položil zagrebški Dinamo, nakar so bili Rečani v prvenstvu boljši od Slaven Belupa. Stanje duha na Kvarnerju je nemudoma postalo drugačno in tudi hrvaška stroka s pohvalami na račun Slovenca zdaj ne skopari. Ne le zaradi obeh uspehov, temveč tudi ali predvsem zaradi načina, na katerega je njegova ekipa prišla do želenih dosežkov.


Ambiciozni strokovnjak iz Štor se je namreč odločil za spremembo osnovne taktične sheme; v zadnjih 180 minutah je zaigral v postavitvi 3-5-2, kar naj bi močno vplivalo na obetavno podobo. "Rečani so svoj koncept igre prilagodili situaciji. Tekmecu in – burji. To so naredili sijajno," je zmago nad modrimi z Maksimirja med drugim komentiral Miroslav Blažević. "Nedotakljivemu Dinamu so odčitali lekcijo. Trije obrambni igralci niso odhajali v napad, čakali so na tekmece. Pridite ... Pobalinska taktika samozavestnega moštva. Proti Slavenu je bila zgodba drugačna, oba bočna branilca sta opravila velik posel. Simon Rožman me je navdušil. Izjemno je postavil igro in izbral figure. Nisem verjel, ampak to je božji dar. Ali si strateg ali pa 'papak'," je za Sportske novosti med drugim povedal Ćiro, ki je pred dnevi praznoval 85. rojstni dan.
Simona Rožmana je pohvalila tudi reška legenda. "S postavitvijo 3-5-2 je našel model igre, ki najbolj ustreza profilu igralcev," je prepričan Nenad Gračan.

simon rozman
sn

Članki iz rubrike