Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 12.02.2020 08:53:19

Našel NOV KLUB, a želel ODPRAVNINO?! Obtožbe ne račun VEZISTA OLIMPIJE, da je želel 'IZSILITI' ...

Jurij Kodrun
Kam je izginil Goran Brkić?

Na začetku priprav je treniral z Olimpijo, ko je ta odšla v Turčijo, ga ni bilo več zraven. Goran Brkić se je več kot očitno znašel na stranskem tiru, trener Safet Hadžić ne računa več nanj. Toda ker ima pogodbo z zmaji podpisano do leta 2021, bo do nadaljnjega vseeno član kluba iz Ljubljane. A lahko bi bilo drugače. Kot poroča časnik Delo, se je vezistu iz Srbije nasmihal prestop na tuje, natančneje v Latvijo, kamor ga je vabila Riga. Brkić naj bi bil z latvijskim prvakom bolj kot ne dogovorjen, toda nato se je začelo zapletati.


Omenjeni časnik poroča, da je Brkić kljub temu, da je našel novega delodajalca, od Olimpije pričakoval odpravnino ob predčasni prekinitvi pogodbe. Brkić naj bi klubu sprva predlagal slovo za 80.000 evrov, nato naj bi Milanu Mandariću predlagal sporazumno prekinitev sodelovanja za 50.000 evrov. Ne v prvo ne v drugo ponudbo Olimpija ni privolila, Riga bi za prestop morala plačati odškodnino in posel je padel v vodo.

"Brkić je imel možnost, da bi prestopil v drug klub brez odškodnine. Olimpija ni vedela, da se je že dogovoril s klubom, in njegovega odhoda ni ovirala niti s centom odškodnine. A Brkić, ki sodi v skupino igralcev z zajetno mesečno plačo (blizu 10.000 evrov bruto) in je k njej prišel že zdravstveno načet, je imel premeten načrt. Ker ga je z Olimpijo vezala varna in zajetna pogodba do junija 2021, jo je želel sporazumno prekiniti ob ustrezni odpravnini. Milan Mandarić je po nerodnosti Rige izvedel za Brkićev dogovor v Latviji (na Olimpijo je Riga poslala dopis, da se zanima za Brkića) in ni privolil niti na igralčevo prvo ponudbo (80.000 evrov) niti na drugo zmanjšano (50.000)," piše Delo. Brkić do nadaljnjega ostaja član Olimpije, vsekakor pa bo zanimivo slišati tudi njegovo plat zgodbe ...

Članki iz rubrike