Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
15 12.02.2020 10:11:11

Mariborčani bodo PRIJAVILI OLIMPIJO zaradi TE KRŠITVE?! Se pred derbijem obeta HUDA KAZEN? (foto)

alesfevzer.com
Na kar nekaj koncih se je na družbenih omrežjih razvnela zelo vroča debata.

Marsikdo v Mariboru je prepričan, da je šla Olimpija s svojim plakatom, s katerim poziva na večni derbi, predaleč. Namreč predaleč v smislu domnevnega kršenja avtorskih in sorodnih pravic. Naj spomnimo (in lahko vidite tudi spodaj): ljubljanski klub je na mariborski plakat, ki namiguje na sloviti film Vojna zvezd, odgovoril kar s predelavo originalnega plakata te slovite filmske franšize, kar naj bi po prepričanju številnih v Mariboru predstavljalo hudo kršitev. 

Na po njihovem mnenju nedopusten poseg v zelo dobro zaščiteno avtorsko delo so opozorili tako navijači Maribora kot neprimerno bolj nevtralni opazovalci dogajanja v štajerski metropoli, na kar nekaj mestih pa se je razvila izjemno vroča debata na meji dobrega okusa. Pustimo podrobnosti - če boste želeli, jih boste že poiskali. Je pa vpletenih kar nekaj zanimivih in javnosti znanih ljudi z obeh strani trojanske (vsaj v nogometnem smislu) železne zavese. 

Ob tem pa ne manjka idej in pozivov, da bi Mariborčani svoje večne tekmece prijavili zaradi kršitve pravic, katerih 70-milijardni (!?) lastnik je sloviti Disney. Navijači (pa ne samo oni) so že izbrskali obrazce, s katerimi Disneyju prijaviš tovrstne (domnevne?) kršitve, in zanimivo bo videti, kako se bo zadeva nadaljevala, če bo kakšna skupina tovrstni obrazec res primerno izpolnila. O tem, ali ima možnost za uspeh in kako visoka bi lahko bila kazen (ker treba je vedeti, da so v primeru tovrstnih kršitev kazni lahko zelo visoke!), pa presodite sami. Kot tudi o tem, ali ima vse skupaj kakršenkoli smisel.       

Galerija

Članki iz rubrike