Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
5 12.02.2020 10:45:24

ISKRI SE! Nekdanji zmaj Rok KRONAVETER v dresu Maribora že 'grozi' Olimpiji: Komaj čakam, da se ...

Grega Wernig
Rok Kronaveter bo eden od ključnih mož Maribora na prihajajočem derbiju v Ljudskem vrtu.

22. februar 2020 ob 20.15 sta datum in ura, ki sta že nekaj časa na koledarju nogometnih navdušencev v Sloveniji z debelo podčrtana. Gre namreč za težko pričakovani termin naslednjega večnega derbija, ki bo tokrat odigran v Ljudskem vrtu. 

Ena od osrednjih osebnosti bo vsekakor Rok Kronaveter, Mariborčan, ki je v dresu Olimpije že zabijal Mariboru in ki je bil tudi veliki junak osvojitve naslova z Ljubljančani. Zdaj je zgodba drugačna. Pred začetkom sezone je namreč Ljubljano zamenjal za Maribor in zdaj bo zabijal oziroma vsaj skušal zabijati v dresu vijoličastih in poskrbeti za slabo voljo nekdanjih soigralcev. 

Prvič bo Rok Kronaveter v vijoličastem dresu igral derbi v Ljudksem vrtu, saj je moral prvega izpustiti zaradi rdečega kartona. "Igrati ga pred domačimi gledalci je nekaj posebnega. Tudi zato, ker sem bil prej v Olimpiji, bo ta derbi zame nekaj posebnega. Komaj čakam, da se pred našimi navijači vpišem med strelce oziroma da nam uspe tekmo dobiti. Bo posebno, a ko stopiš na igrišče, te stvari pozabiš, osredotočen si le na tekmo," je v intervjuju za Večer povedal Kronaveter in dodal: "Z Olimpijo smo večkrat zmagali v Ljudskem vrtu, jaz pa sem dosegal gole, asistence. Zdaj je vloga obrnjena. Upam, da se bo tradicija spremenila, da bo Maribor zmagoval. Lepo priložnost imamo, da se Olimpiji že na začetku pomladi približamo. Maksimalno bomo pripravljeni. Z zmago bi že potrdili boljši izkupiček na medsebojnih tekmah, ki bi nas v primeru enakega števila točk na koncu sezone postavil v boljši položaj."

Članki iz rubrike