Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.06.2019 11:29:26

Reprezentanta SLOVENIJE bo v elitni italijanski ligi vodil - HRVAT!

Martin Metelko
Genoa, za katero igra slovenski vratar Rok Vodišek, bo v novo sezono elitnega italijanskega nogometnega prvenstva serie A zakorakala z novim vodjem strokovnega štaba. Na klop najstarejšega kluba na Apeninskem polotoku se bo usedel 65-letni Aurelio Andreazzoli, ki bo zamenjal nekdanjega italijanskega selektorja Cesareja Prandellija.

Andreazzoli je bil v minuli sezoni na čelu Empolija. Ta bo v sezoni 2019/20 igral v po kakovosti nižje rangirani serie B. Genoa in Empoli sta sezono končala z 38 točkami, vendar je Genoa na 17. mestu obstala med elito na podlagi boljšega razmerja iz medsebojnih tekem.

Genovčani so z novim strategom podpisali pogodbo za dve sezoni. Predsednik Enrico Preziosi se je sicer odločil, da bo svoj delež v tem klubu prodal.

Na trenerski klopi Genoe so se v minuli sezoni zamenjali trije trenerji. Na začetku sezone je bil trener Davide Ballardini, ki ga je po zgolj osmih tekmah zamenjal Ivan Jurić.


Hrvaški strokovnjak se je na klopi obdržal še manj, zasedbo je vodil na le šestih tekmah. Jurića je odnesel poraz proti tretjeligašu Entellu v pokalnem tekmovanju. Nato se je na vroči stolček usedel še Prandelli, ki pa prav tako ni uresničil pričakovanj.

Klub, ustanovljen leta 1893, ima na svojem seznamu devet naslovov italijanskega prvaka. A je letos minilo natanko 95 let od zadnjega scudetta.

Po podatkih italijanskih medijev je tudi Jurić dobil novega delodajalca. Hrvat bo v novi sezoni vodil zmagovalca dodatnih kvalifikacij za popolnitev prve italijanske lige Hellas iz Verone. Za italijanskega prvaka iz leta 1985 igra občasni slovenski reprezentant Jure Balkovec.

Od Slovencev bodo v elitni italijanski ligi v novi sezoni ob Vodišku, Balkovcu igrali še Žan Majer (Lecce), Josip Iličić (Atalanta), Samir Handanović (Inter), Jasmin Kurtić (Spal), Leo Štulac (Parma) in Valter Birsa (Cagliari).

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike