profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
2 15.06.2019 08:59:03

MURAŠI BLESTIJO! Crvena zvezda in Željezničar sta dobra? Nič hudega, mi smo BOLJŠI

Jurij Kodrun
Črno-bela prihodnost uspešna v Sarajevu.

"Naša strategija je jasna in od nje ne bomo odstopali. V članski ekipi želimo imeti čim več doma vzgojenih igralcev, nogometni šoli posvečamo temu primerno pozornost. Zavedamo se spoznanja, da so mlajše selekcije izjemnega pomena. To je naša prihodnost," že lep čas poudarjajo vodilni možje Mure. In dejstvo je, da je kakovostno delo prinaša sadove. Črno-beli upi opozarjajo nase, v Fazaneriji se lahko pohvalijo, da imajo v mlajših starostnih kategorijah vse več reprezentantov, uspešni pa so tudi na mednarodnem prizorišču.

Kadetska (U-17) zasedba v teh dneh tako sodeluje na turnirju G-Drive v Sarajevu, slogan katerega je "Igraj nogomet, živi življenje", njegov ambasador pa je nekdanji jugoslovanski reprezentant Predrag Pašić. Obetavni Prekmurci so do zdaj odigrali dve tekmi in zablesteli. Na uvodni preizkušnji so s kar 7:2 premagali vrstnike sarajevskega Željezničarja, ki so v BiH osvojili naslov prvaka. S tremi goli je zablestel Jan Bruno Kralj, dvakrat se je med strelce vpisal Vito Štrakl, po enkrat pa sta bila uspešna Rok Erniša in Žan Žaler, nakar so bili varovanci Damirja Čontale uspešnejši še od Crvene zvezde. Vrstnike z beograjske Marakane so ugnali s 3:1, v polno sta zadela Tio Cipot in Jan Bruno Kralj, enkrat so rdeče-beli zatresli lastno mrežo.

Danes mlade muraše čaka dvoboj z bolgarskim Lokomotivom iz Plovdiva, toda že pred zadnjim izzivom v skupini B je jasno, da bodo osvojili prvo mesto in zaigrali v nedeljskem finalu, kjer bo na nasprotni strani madžarski MTK iz Budimpešte.

MURA
NŠ Mura

Članki iz rubrike