benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ro
ro
0 19.01.2019 17:48:26

Bo ali ne bo nasprotnik SLOVENIJE? Takšen je odziv SLAVIŠE STOJANOVIĆA!

Martin Metelko
Prevladuje vsesplošno mnenje, da dvomov ni več in da bo ljubljanski 1. marca tudi uradno postal selektor latvijske izbrane vrste.

V preteklih dneh je odmevala nenavadna poteza vodilnih mož latvijske nogometne zveze, ki so potrdili, da so se za sodelovanje dogovorili z novim selektorjem, ki je nasledil Mixuja Paatelainena. Z njim so podpisali tudi pogodbo, toda najpomembnejše so zamolčali. "Za zdaj o njegovem imenu še ne smemo govoriti. To je bila želja strokovnjaka, s katerim smo sklenili triletno sodelovanje," se je na začudenje javnosti odzval predsednik zveze Kaspars Gorkšs.

Kakopak so se nemudoma začela takšna in drugačna ugibanja, ki pa to pravzaprav niso. Ali vsaj naj ne bi bila! Tako v Latviji kot v Bolgariji namreč prevladuje mnenje, da je novi selektor Slaviša Stojanović. Zgodba o tem, da bi se utegnil vrniti v Rigo, kjer je na klubski sceni že služboval, se vleče že kar nekaj časa in 40-letni Ljubljančan je vse od začetka v vlogi glavnega favorita. Predvsem po zaslugi prvega moža zveze, ki ni skrival želje, da bi z njim vnovič sodeloval. Kaspars Gorkšs je bil namreč njegov varovanec, ko je aktualni strateg Levskega vodil ekipo Rige. Toda čeprav je deloval pri njih, latvijski mediji nekdanjega slovenskega selektorja še niso dovolj dobro spoznali, saj vztrajno pišejo, da gre za srbskega strokovnjaka.

Slaviša Stojanović je medtem z bolgarskim velikanom na pripravah na Cipru (v soboto so se Bolgari z rusko Ufo razšli z izidom 1:1), kjer vztraja pri železni disciplini, ki smo je pri njem sicer navajeni, seveda pa si nismo mogli kaj, da ne bi 'preverili njegovega utripa'. Ne, nismo bili tako naivni, da bi verjeli v veliko razkritje, ampak novinarska žilica nam preprosto ni dovolila, da ne bi navezali stika z njim in mu zastavili najbolj vročega vprašanja. "Sem trener Levskega, drugih stvari ne komentiram," se je odzval Slaviša Stojanović. In to je bilo vse, v pogovoru za klubsko televizijo Levskega pa je (razumljivo) šel še korak dlje: "Imam pogodbo, za Levski želim delati z dušo in srcem ter sestaviti in pripraviti ekipo, ki se bo enakovredno postavila po robu Ludogorcu in CSKA-ju. Osredotočen sem na Levski in vsi v klubu si moramo prizadevati, da bi bil čim boljši. Rad imam življenje v Sofiji, rad imam Levski."

Ampak tudi te besede ne spreminjajo dejstva, da bi lahko oziroma da bo postal selektor Latvije, vznemirljivo pa je vprašanje, ali bo v primeru uresničitve napovedanega scenarija od 1. marca do konca sezone, ko mu bo s klubom iz Sofije potekla pogodba, v dvojni vlogi. Latvijsko reprezentanco prva tekma v kvalifikacijah za Euro 2020 čaka 21. marca v Makedoniji, tri dni pozneje pa sledi še gostovanje na Poljskem.

Nov izziv Ljubljančana je kajpada nadvse zanimiv tudi s slovenskega zornega kota. Če se bo zgodba razpletla po pričakovanjih, bo Slaviša Stojanović 1. marca postal tekmec Matjaža Keka in njegovih izbrancev. Slovenija in Latvija se bosta sicer najprej udarili 10. junija v Rigi, povratni obračun na sončni strani Alp pa bo 16. novembra. Spomnimo, v skupini G so Avstrija, Poljska, Izrael, Makedonija, Latvija in Slovenija.

Članki iz rubrike