kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ba
ba
0 19.01.2019 13:39:04

ANTE ŠIMUNDŽA razkril, kako poteka okrevanje LJUBLJENCA NAVIJAČEV MURE in kdo bo nadomestil CRVENO ZVEZDO

Drago Wernig - TAKA
Mariborski strokovnjak o aktualnih dogodkih v soboškem prvoligašu.

V preteklih dneh je bila v središču pozornosti privržencev črno-belih postavitev četrtega stebra z žarometi v Fazaneriji, ki ima zdaj naposled pokončno držo, medtem pa priprave Alena Kozarja in soigralcev na spomladanske izzive potekajo brez pretresov. "Delo poteka po predvidenem programu. Do zdaj smo opravili vse, kar je bilo v načrtu," je pred včerajšnjo popoldansko vadbo povedal Ante Šimundža.

Zasedba na treningih ni popolna, ampak večjih težav ni. "Stanje je okej. Peričić je imel nekaj preglavic s kolenom, a se bo že v ponedeljek spet pridružil ekipi, Rebernik pa se ubada z virozo," je pojasnil trener soboškega prvoligaša.

V ta zdravstveni karton kakopak ni vključen Luka Bobičanec, ki okreva po operaciji stopalnice. Nestrpni navijači si grizejo nohte od radovednosti, kdaj se bo njihov ljubljenec naposled vrnil na igrišče. "Rehabilitacija poteka tako, kot je bilo predvideno, ob vsakodnevnih terapijah se je že začel uvajati v tekaški del. Verjamem, da se bo v Turčiji pridružil treningom s soigralci."

Prekmurska ekipa se bo na sredozemsko obalo odpravila 3. februarja. Vse do takrat bo ostala v Fazaneriji, začel pa se je tudi ritem prijateljskih preizkušenj in za uvod so črno-beli s 5:1 premagali Beltince. Za konkretnejše ocene je bržčas prezgodaj, v tej fazi priprav je takšen dvoboj bolj ali manj namenjen razbijanju monotonije nenehnih treningov. Ali pač ne? "Obstaja veliko drugih načinov za razbijanje monotonije," se je odzval Ante Šimundža in pristavil: "To niso prijateljske tekme, temveč pripravljalne, na vsaki se želimo predstaviti v čim boljši podobi. Začel se je boj za drese, za mesta v ekipi, česar se igralci zelo dobro zavedajo. Pristop proti Beltincem je bil resen, z videnim sem kar zadovoljen."

Danes je na sporedu drugo pripravljalno srečanje. V prekmurski prestolnici bodo gostovali nogometaši Međimurja iz Čakovca, ki so po prvem delu prvenstva v drugem kakovostnem razredu tekmovanja pri južnih sosedih na 11. mestu. Kot je znano, je bil za torek predviden dvoboj s Crveno zvezdo, a so ga rdeče-beli z Marakane odpovedali, prav tako kot napovedan prihod na sončno stran Alp. Sobočani so se kakopak podali v lov za novim tekmecem in ga našli v Varaždinu; ambiciozni hrvaški drugoligaš bo na ravnici gostoval v sredo.

Članki iz rubrike