Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 19.01.2019 13:18:24

UF, KAKŠEN ODZIV: Če bo MILAN MANDARIĆ v klub pripeljal 100 takšnih, BOM ODSTOPIL!

alesfevzer.com
'Strupenim puščicam' iz Ljubljane v Koper ter obratno ni videti konca.

'Vojna' še traja. In ji ni videti konca! Odnosi Milana Mandarića in koprskega kluba so že zdavnaj na najnižji točki, ampak prvi mož Olimpije kljub temu vztraja, da se je po 'padcu0 Borisa Popovića na županskih volitvah pripravljen vrniti na Bonifiko, čeprav kozlički poudarjajo, da njegove pomoči ne potrebujejo. Da preprosto ni dobrodošel. To je v sporočilu za javnost pred dnevi zapisal predsednik Ante Guberac, zdaj je o temi, ki dviga veliko prahu, spregovoril športni direktor Boško Županović.

Ante Guberac se je sicer vrnil na Bonifiko na skupščini, za katero ptevilni pravijo, da je bila skrivnostna.Poleg novega (starega) predsednika je novi (stari) obraz še Franci Matoz; nekdanji tesni sodelavec Milana Mandarića. "Najprej moram zanikati špekulacije o izredni skupščini. Ker ni bila takšna. Bila je redna, bila je predvidena in v skladu s statutom sklicana dovolj zgodaj. Že lep čas smo razmišljali o tem, da moramo dopolniti UO, ga nadgraditi. Tudi z namenom okrepitve delovanje kluba na pravnem področju. Menim, da smo to storili v pravšnjem trenutku. Smo na pragu druge lige, moje osebno prepričanje pa ostaja, da si bomo v prihodnji sezoni zagotovili prvoligaški status," pravi športni direktor Boško Županović.

zupanovic gw
Grega Wernig

Ni jih bilo malo, ki so bili prepričani, da se bo po skupščini primoran posloviti. Da bo prihod novega predsednika pomenil njegov odhod. "Z Antejem Gubercem se poznava že od prej in sva v dobrih odnosih. Še več, mirno lahko rečem, da so prijateljski. Resda sva oba temperamentna, kdaj pa kdaj se lahko najina stališča tudi razlikujejo, vendar sem prepričan, da bova na koncu dneva vedno našla skupni jezik v dobrobit Kopra. Vsekakor pozdravljam njegovo vrnitev. Odlično pozna razmere, je uspešen gospodarstvenik, ima veliko stikov, gotovo bo v veliko pomoč. Naša skupna ambicija je vrnitev v prvo ligo in hkrati delovanje nogometne šole dvigniti na najvišjo raven," je pojasnil snovalec kadrovske politike na Bonifiki.

KLIČEJO GA IN PROSIJO? TO JE PLOD NJEGOVE DOMIŠLJIJE

Seveda nas je zanimal njegov komentar zadnjega javnega nastopa Milana Mandarića v osrednjem časniku, v katerem je znova izrazil pripravljenost za vrnitev v Koper. "Absolutno obsojam medijske konstrukte, ki so usmerjeni v približevanje Milana Mandarića koprskemu nogometu. Takšne stvari provocirajo odziv javnosti, odziv politike. Ustvarjati takšno ozračje v času, ko se Koper dviga, ko je spet na pravi poti, je zame športni zločin. Gre za neke vrste hujskanje s ciljem konflikta in izzivanja ’umetne vojne’ nekakšnih struj nekdanjega in aktualnega župana. Kakopak na škodo nogometa, tega nikakor ne morem in nočem sprejeti. Kakorkoli obrnemo, je Milan Mandarić človek, ki stoji na začetku nadvse neugodnega poglavja, v katerem se je znašel klub. Vsi dobro vemo, kako se je razpletlo," pravi nekdanji tesni sodelavec prvega moža Olimpije Boško Županović, ki je prepričan, da Milan Mandarić v lokalnem okolju nima podpore za vrnitev na Bonifiko: "Poglejte, javno obljubljam, da bom nepreklicno odstopil s položaja športnega direktorja, če bo Milan Mandarić pripeljal v klub 100 domačinov, 100 Koprčanov, ki ga podpirajo pri njegovih namenih, da bi se vrnil v klub. Vedno znova govori, da ga kličejo številni iz Kopra in ga prosijo, naj pride pomagat, da komaj čakajo nanj. Toda prepričan sem, da so zgodbe o podpori, ki naj bi jo imel, povsem neutemeljene in so nastale zgolj v njegovi domišljiji."

NE MOREM RAZUMETI MOLKA NAVIJAČEV OLIMPIJE

V nadaljevanju se je športni direktor Kopra dotaknil vseh tistih, ki se jim po žilah pretaka zeleno-bela kri. "Že dolgo sem v nogometu in vem, kakšna mora biti miselnost športnikov, njihov karakter, morala ... V mislih nimam le igralcev ali tekmovalcev, temveč vse tiste, ki sodelujejo v strukturi nekega kluba. Logično je pričakovati, da so mu zvesti, lojalni in še bi lahko našteval, zato me neizmerno čudi, ker ni nikakršnega odziva javnosti in predvsem navijačev Olimpije. Takšne izjave so nepojmljive. V nogometnem svetu ni sprejemljivo, da predsednik enega kluba pred svojimi igralci, pred svojimi navijači izjavlja, da ima ambicije prevzeti neki drug klub. Privržencem Olimpije in vsem tistim, ki jo imajo radi, na tak način sporoča, da ga Olimpija v bistvu ne zanima. Da se hoče umakniti, da hoče drugam oziroma da želi v Koper. Da to počne kot aktualni predsednik kluba, ki mu sicer ob nekih drugih priložnostih izkazuje ljubezen, je zame le še dokaz več, da je Milan Mandarić v slovenskem nogometu izključno in samo zaradi komercialnih namenov, čeprav pogosto trdi drugače. Si zamislite, kaj bi se v takšnem primeru dogajalo v nekaterih drugih okoljih?"

milan mandaric
alesfevzer.com

LAHKO GREM TUDI NA POLIGRAF

Ampak Koper prav tako ni ravno običajno okolje glede na to, kako močno je menda v delovanje kluba vpet zdaj že nekdanji župan. Boris Popović naj bi bil alfa in omega. "Zagotavljam vam, da se nikoli ni mešal v moje delo, od prvega dne sem samostojen. Da, bil je zraven in bil je vseskozi pripravljen pomagati, hkrati ga je zanimalo, kaj se dogaja. To pa je tudi vse. Da bi dokazal svoje besede, sem pripravljen oditi na preizkus s poligrafom. V Borisu Popoviću smo imeli izjemno podporo, vsaj takšno pričakujem od novega župana," se je odzval Boško Županović in pristavil: "Obsojam vsakršno vmešavanje politike v šport, neizpodbitno dejstvo pa je, da je lahko lokalna politika v lokalnem okolju v veliko pomoč. Lahko zagotovi finančna sredstva, pomaga pri iskanju pokroviteljev, skrbi za infrastrukturo in tako naprej, a se ne sme vmešavati v delovanje športnega kolektiva. Ne sme biti arbiter. Zato pozdravljam besede novega župana, da se ne bo vpletala in da se bo klub razvijal po smernicah, ki jih je zastavil UO. Verjamem, da bo to v tem dokaj turbulentnem obdobju prispevalo k prepotrebni stabilnosti kluba."

Članki iz rubrike