stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 28.08.2018 09:56:34

Počilo je med JANOM OBLAKOM IN ATLETICOM! Slovenec obtožuje svoj klub, podrobnosti ŠOKIRAJO!

Diego Simeone in Jan Oblak
profimedia
Ali je ljubezni dokončno konec?

Iz Španije prihaja izjemno presenetljiva novica, ki jo je kot prvi objavil španski športni časnik AS. Čeprav se je še nekaj ur nazaj zdelo, da je stanje med Janom Oblakom in njegovim klubom, madridskim Atleticom več kot idealno ter da bo najboljši slovenski nogometaš že v kratkem podpisal novo pogodbo z rdeče-belimi, je zdaj prišlo do velikanskega zasuka. Tako velikanskega, da je dolgotrajna prihodnost Oblaka pri Atleticu več kot samo vprašljiva. 

Še nedolgo nazaj so vsi španski mediji pisali o tem, da bo Jan Oblak že v kratkem podpisal novo pogodbo z Atleticom. Po njej naj bi odlični čuvaj mreže prišel v bližino plačilnega razreda najbolje plačanih igralcev rdeče-belih. A to ne drži, po poročanju AS-a naj bi imel namreč Oblak dovolj obljub, ki jih je njemu in njegovemu agentu v zadnjem letu dni dal Atletico, zato se sploh ne misli usesti za isto mizo z vodilnimi možmi španskega velikana. 



Omenjeni športni časnik piše, da je Oblak globoko razočaran nad številnimi prelomljenimi obljubami Atletica, ki jih je bil deležen v zadnjih mesecih. Več kot 12 mesecev naj bi Slovenec čakal na novo pogodbo, kar se mu zdi povsem nesprejemljivo. Oblak je mnenja, da je imel Atletico več kot dovolj časa, da mu v podpis ponudi novo pogodbo in ker je tako dolgo odlašal, je prvi vratar slovenske reprezentance izgubil potrpljenje. V celotni zadevi naj ne bi šlo za vprašanje denarja, pač pa predvsem za princip. In Oblak se je odločil, da nove pogodbe z Atleticom ne bo podpisal. 

Zdajšnja ga z rdeče-belimi veže do poletja 2021, v njej pa je zapisana klavzula, da lahko Slovenec klub zapusti ob plačilu 100 milijonov evrov odškodnine. Ravno ta klavzula je tista, ki moti Atletico, slednji se namreč zaveda, da obstajajo klubi, ki so jo pripravljeni plačati. Poleti se je za Oblaka zanimal Liverpool, ki se je na koncu odločil za 20 milijonov evrov cenejšega Allisona, zanimanje za Oblaka je pokazal tudi Chelsea in predvsem PSG, ki bi Slovenca zagotovo kupil, če ne bi bilo finančnega fairplaya, zaradi katerega se je odločil za precej cenejšega Gigija Buffona. A PSG bo brez dvoma poskusil naslednje leto, česar se Atletico dobro zaveda ...

Značke: oblak, atletico

Članki iz rubrike