Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
15 27.08.2018 20:22:46

OLIMPIJA, KAJ PA JE TO!? Kar so naredili Linti, je SVETOVNI ŠOK! Če ste mislili, da ste videli vse ...

Milan Mandarić
Martin Metelko / M24.si
Način delovanja ljubljanske Olimpije vsak dan dobiva nove razsežnosti neverjetnega. Če se izrazimo zelo blago.

Marsikakšen trener je naredil marsikakšno napako. V Sloveniji, v tujini. A skupne poti klubov in trenerjev se po pravilu končajo gosposko, človeško. Z zahvalo za sodelovanje in trud, z dostojnim slovesom. Še toliko bolj pa bi tak odnos pričakovali do nekoga, ki je zgolj skušal pomagati, ko so ga porinili v položaj, za katerega se ni nikoli prijavil: v Ljubljano je Aleksandar Linta prišel zgolj kot pomočnik Ilije Stolice, a prevzel vodenje ekipe, ko so slednjega ekspresno brcnili.

Linta pa za svoje delo ne dobil ne hvala, ne nasvidenje. In še več, srbski strokovnjak je dobil zapis, kakršnega svetovni nogomet praktično ne pomni. Dobil je napad, dobil je obtožbe, dobil je blatenje v slogu, ki je v zadnjem času tako zelo značilen za delovanje in komuniciranje ljubljanskega kluba z javnostjo, lastnimi navijači in očitno tudi z zaposlenimi, ki so pomagali po svojih najboljših močeh. Olimpijin šokanten zapis v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Danes je poslovni direktor NK Olimpija Ljubljana Dejan Stamenković na sestanku s trenersko ekipo, ki jo je v Olimpijo pripeljal bivši trener Ilija Stolica, dosegel dogovor o sporazumni prekinitvi pogodb, kar pomeni, da Aleksander Linta in ostali trenerji tudi uradno ne sodelujejo več z Olimpijo.

Včerajšnja tekma v Domžalah je najboljši dokaz, da je bila odločitev o prekinitvi sodelovanja nujna. Izbira in postavitev ekipe , ki ju je uporabljal Aleksandar Linta, sta se izkazali za zgrešeni in neučinkoviti tako na tekmi z Mariborom kot tudi s Spartakom iz Trnave.

Na žalost ima neustrezno kadrovanje posledice tudi na sestavo moštva za povratno tekmo v Trnavi, ki bo enaka kot je bila na prvi tekmi v Ljubljani. Pravila UEFA namreč določajo, da je sestavo ekipe možno spremeniti najpozneje 24 ur pred prvo tekmo.

Članki iz rubrike