Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Andrej Miljković & Dejan Mitrović
Andrej Miljković & Dejan Mitrović
5 28.08.2018 08:07:37

Intervju, ki ODMEVA: Čeferin o pogovoru z Oblakom, aferi Zahović, Mandarićevem načinu dela, PSG-ju in Realu, VAR-u

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Ima prav. Boste videli, da ima prav. Prav ima, da je nemogoče na kakršenkoli način imeti opravka s slovenskim predsednikom Uefe, ne da bi začutili, kako drugače obravnava svoje rojake in svojo domovino.

Zato je boter fantastične prireditve, ki jo bodo v soboto gostile Bilje in je bila iztočnica za včerajšnji intervju. In zato si za slovenski športni dnevnik v poplavi prošenj za intervjuje vzame debelo uro. In zato je v tem pogovoru pripravljen spregovoriti o vsem: od najbolj perečih mednarodnih tem, ki bodo danes odmevale po vsem svetu, do najbolj zanimivih lokalnih problematik, ki so se nabrale v zadnjih mesecih in o katerih je najbolj prepoznaven Slovenec prav tako govoril prvi. Oziroma govori, če pogledate z vašega, prav tako privilegiranega zornega kota. Uživajte, le to vam lahko še rečemo.

ceferin
Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Kaj mislite o Oblakovem pomenu za Slovenijo – smo sploh že imeli tako izpostavljenega nogometaša na tako visoki ravni?

Nimam težav z ugotovitvijo, da igralca na taki ravni in s takim pomenom v svetu še nismo imeli. Imeli smo sijajne igralce, najboljši in najpomembnejši med njimi so bili gotovo Srečko Katanec, Zlatko Zahović in Branko Oblak, za katerega mi je Karl-Heinz Rummenigge celo zatrdil, da je najboljši igralec, s katerim je kadarkoli igral. Toda take ravni, ki jo ima Oblak tako na področju kvalitete kot prepoznavnosti, še nismo imeli. Vsaj od petih predsednikov največjih klubov na svetu sem slišal, da je tudi po njihovem – po mojem tako ali tako – mnenju najboljši vratar na svetu in da bi ga takoj želeli imeti, če …

… če ne bi bilo Uefinega finančnega fair playa?
(smeh) Jaz bom formuliral drugače. Če ne bi imel take cene, kajti za vratarja je sto milijonov resnično zelo veliko. Jih je pa vreden, saj je fenomen. Ob tem pa mi je predsednik Atletica vedno govoril, da mu je strašno všeč tudi kot oseba.

ceferin
Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Kako pomemben je za slovensko reprezentanco v njeni novi zgodbi?

Ključen. Njegov pomen je izjemen, pri čemer ne gre zgolj za vpliv, ki ga lahko na svojem igralnem položaju ima na igrišču.

Če se premaknemo na povsem slovenske teme – kako ste vi osebno spremljali vse, kar se je dogajalo ob zaključku prejšnje sezone z Zlatkom Zahovićem in ob čemer je ukrepala tudi Nogometna zveza Slovenije? In do kolikšne mere je to spremljala Uefa kot institucija?
Slišalo se je. Ponavadi malce pogledam slovenske spletne medije in moram priznati, da se je slišalo tudi na Uefo. Mi dobivamo informacije iz celotne Evrope. Kolikor sem lahko prebral v medijih, je šlo za klasičen primitiven izpad, kakršnega si nekdo na takšnem položaju ne bi smel dovoliti, podrobneje pa tega ne bi želel komentirati.

ceferin
Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Je NZS ukrepala v skladu s standardi, po katerih bi ukrepale druge nogometne zveze v drugih evropskih državah?

... 

CELOTEN INTERVJU S PREDSEDNIKOM UEFE ALEKSANDROM ČEFERINOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN. V NJEJ ČEFERIN: 

- ŠE PODROBNEJE RAZLOŽI SVOJ POGLED NA AFERO ZAHOVIĆ 

- POVE, KAJ SI MISLI O MARIBORU IN OLIMPIJI TER DELOVANJU MILANA MANDARIĆA

- RAZKRIJE, KAJ SE JE DOGAJALO NA SUPERPOKALNI PODELITVI MED NJIM IN JANOM OBLAKOM 

- SPREGOVORI O FINANČNEM FAIRPLAYU IN KAZNI MILANU 

- EKSKLUZIVNO RAZKRIJE, KAKO JE S KAZNIJO PSG-JU, KI BO VPLIVALA NA REALOV NAKUP NEYMARJA OZIROMA MBAPPEJA 

- EKSKLUZIVNO RAZLOŽI, ALI BO ŽE V LETOŠNJI SEZONI V LIGI PRVAKOV VAR IN KAKŠNO JE NJEGOVO STALIŠČE TER STALIŠČE UEFE DO NJEGA 

- SPREGOVORI O TEM, KOLIKO KOT PREDSEDNIK UEFE POMAGA SLOVENIJI. IN NA KAKŠEN NAČIN TO POČNE

- SE RAZGOVORI O SPEKTAKLU VSEH SPEKTAKLOV, KI BO V SOBOTO V BILJAH, KAMOR PRIHAJAJO NAJVEČJE SVETOVNE NOGOMETNE ZVEZE. IN PRIZNA, KOLIKO JE IMEL SAM PRI TEM, DA BODO NAJVEČJA IMENA SVETOVNEGA NOGOMETA DEL TEGA IZJEMNEGA DOGODKA 

VSE TO IN ŠE VEČ V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike