900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 06.04.2018 10:14:44

UAU! NAJBOLJŠI NA SVETU! Dve 'smrtni' priložnosti Sportinga, dve OBLAKOVSKI obrambi OBLAKA! (video)

Reuters
Zato je vreden 100 milijonov, pravijo v Španiji.

Atletico je v četrtek zvečer na prvi tekmi četrtfinala lige Europa z 2:0 premagal Sporting in naredil velik korak proti polfinalu tega tekmovanja. Madridski rdeče-beli so izkoristili svoje priložnosti, na drugi strani pa je bilo moštvo iz Lizbone boljše, kot kaže končni izidi. Če nič drugega, so si Portugalci priigrali dve izjemni priložnosti za to, da bi iz Španije odnesli neprimerno bolj ugoden izid in bili pred povratno tekmo v neprimerno boljšem položaju.

Obakrat jim je na pot stopil kdo drug kot veliki Jan Oblak. V prvem polčasu je šel nasprotnik sam proti njegovim vratom, žogo skušal poslati v tako imenovani daljši vratarjev kot, a je Oblak posredoval kot mačka in pokazal, zakaj namerava PSG zanj odšteti (najmanj) 100 milijonov evrov. No, vroče pa je bilo tudi globoko v sodniškem podaljšku, ko je Sporting do druge tako imenovane smrtne priložnosti prišel v 92. minuti.

Jasno, strel bi lahko bil boljši, obramba pa bi bila težko boljša. Potrebne je bilo tudi nekaj sreče, saj se je žoga odbila do še enega nogometaša Sportinga. A kot poudarjajo v Španiji, kjer so ponovno navdušeni nad "najboljšim vratarjem na svetu", je šel drugi strel previsoko tudi zato, ker se je Oblak ekspresno s tal postavil na noge in bil idealno postavljen za morebitno nadaljnje posredovanje.

Vse skupaj si lahko pogledate v sijajnem spodnjem posnetku.  

Značke: oblak, atletico, sporting

Članki iz rubrike