Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.04.2018 17:40:12
Deli članek:

Uefa sprožila preiskavo zaradi napada Liverpoolovih navijačev

vszi

Lepa predstava nogometašev Liverpoola, ki so sinoči v ligi prvakov s 3:0 premagali angleškega tekmeca Mancester City, je imela tudi manj lep del. Zaradi napada navijačev domačih na avtobus gostujoče ekipe je preiskavo sprožila tamkajšnja policija, krovna zveza Uefa pa bo incident tudi preučila in Liverpool morda tudi kaznovala.

Uefa je sporočila, da je predmet preiskave obnašanje navijačev, ki so avtobus gostujoče ekipe napadli pred tekmo in vanj metali različne predmete in ga poškodovali. Primer bo obravnavala disciplinska komisija Uefa na seji 31. maja.

Liverpool je sicer sinočnjo tekmo prepričljivo dobil s 3:0. "K sreči nihče na avtobusu ni bil poškodovan. Poškodovana sta bila dva naša policista, ki so ju zadeli projektili, namenjeni avtobusu. Policisti in varnostniki so bili tam, da zaščitijo javnost," je incident opisal pristojni komandir policije Paul White.

"Takšno obnašanje, ko so ljudje proti avtobusu metali steklenice, pločevinke in pirotehnična sredstva, je povsem nesprejemljivo. Začeli smo preiskavo, da identificiramo odgovorne ter jih privedemo pred sodnika," je še dodal.

Do neprijetnega dogodka je prišlo že pred stadionom Anfield, kar pa domačemu klubu pri morebitni kazni ne bo pomagalo, saj pravila Uefe določajo, da mora domači klub zagotoviti varno pot tekmecem do stadiona in varno gibanje na stadionu pred, med in po tekmi.